Korábbi csapatával hozták hírbe

2023.12.22. 06:15

Szita Zoltán szerződése lejárta előtt távozhat Szegedről – sajtóhír

Meg nem erősített lengyel értesülések szerint az Industria Kielce és az Orlen Wisla Plock is magyar válogatott kézilabdázóval erősítheti meg játékoskeretét a 2024–2025-ös szezontól. A Plock ráadásul Szegedről.

Becsei Dávid

Szita Zoltán 2022 nyara óta erősíti a Pick Szegedet.

Fotó: Karnok Csaba

Magyar válogatott férfi kézilabdázókat igazolhat Lengyelország két top klubja. A tvpsport.pl portál szerint Máthé Dominik a Kielcében, Szita Zoltán pedig a Plockban folytathatja a pályafutását 2024 nyarától. 

A jobbátlövőként bevethető Máthé 2020-ban állt először légiósnak. Két éven át a norvég Elverumban játszott, majd 2022 nyara óta a francia Paris Saint-Germain kézilabdázója. Az már korábban kiderült az ősszel, hogy a 24 éves játékossal nem hosszabbít szerződést a PSG, miután az leigazolta a következő idénytől a Veszprém egyiptomi klasszisát, Jahja Omart. A lengyel újság szerint Máthé a Kielce játékosa lesz, érkezését pedig ma jelentheti be hivatalosan az elmúlt két Bajnokok Ligája-idény döntőse. Talant Dujshebaev csapata január óta keresett már a hírek szerint jobbátlövőt, mivel akkor a Veszprém kivásárolta a szerződéséből Nedim Remilit.

Nem Máthé az egyetlen, aki Lengyelországban kötheti ki a következő szezontól a tvpsport.pl szerint. Azt írják, Szita Zoltán két év után visszatérhet Plockba annak ellenére, hogy 2025 nyaráig szerződés köti az OTP Bank-Pick Szegedhez. Szerdán kora este egy olyan kép jelent meg a Plock közösségi oldalán, amelyen egy tollat tartó kéz szerepel papír fölött.

“Aláírva. Hamarosan” – írta a csapat a képhez, ami egy bejelentés közelségére utalhat.

A klub viszont nem árulta el, hogy ki szerepel a képen. A szurkolók nagy többsége azonban úgy véli, Szita Zoltán szerepel rajta, aki visszatér a Wislához, amelyet 2019 és 2022 között már erősített.

Két dolog biztos. Szita visszatérésébe a szegedi klubnak is bele kell egyezni, mivel 2025-ig érvényes szerződés köti hozzá a játékost, valamint nem Szita lenne az első, aki bejárná a Plock-Szeged-Plock útvonalat. Dmitrij Zsitnyikov 2017 és 2019 között erősítette a lengyel csapatot, majd két évre Szegedre igazolt, ahonnan visszatért Plockba 2021-ben és jelenleg is azt erősíti.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában