Helyi sport

2024.01.20. 07:00

Egyedüliként eddig az SZTE-Szedeák győzte le a Falcót, ma ismét összecsap a két csapat

Hét nap alatt három idegenbeli meccs vár az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatára. Az etap nyitásaként ma 18 órakor a címvédő Falco KC Szombathely vendége lesz Nikola Lazics együttese.

Vajgely Pál

Ebben a szezonban a Szedeák az egyedüli csapat, amely legyőzte a címvédőt.

Fotó: Karnok Csaba

Úgy utazhat el Szombathelyre az SZTE-Szedeák, hogy azt mondhatja el magáról, ő az egyetlen csapat, amely ebben a bajnoki szezonban le tudta győzni a címvédőt. Az október 21-én lejátszott mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokban 80–79-re nyertek Balogh Szilárdék, ezzel pedig olyan tettek hajtottak végre, amelyre senki nem volt képes a férfi kosárlabda NB I./A csoportjából azóta.

A Falco ugyanis ezt követően megállíthatatlanul robog, zsinórban 12 győzelemnél jár, és csupán ez az egy veresége van a bajnokságban. A szombathelyiek toronymagas esélyesei az idei bajnokságnak, ezt pedig hétről-hétre bizonyítják is – legutóbb Kaposváron 17 pontos győzelmet arattak. 

A Falco elleni idegenbeli bravúrhoz mindenképpen átlagon felüli teljesítményre lesz szükség az Arena Savariában, de a múlt szombati, Budapesti Honvéd elleni meccsen is kiváló csapatjátékot mutatva aratott magabiztos győzelmet a Szedeák.

Ha nem is kifogástalan, de nagyon szép győzelem volt a Honvéd elleni, jól működött a védekezésünk és csapatként játszottunk. Ha így tudunk játszani a folytatásban, akkor túlszárnyalhatjuk céljainkat. Nagy szó, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat, aki meg tudta verni a Falcót a magyar bajnokságban. Ki tudja, hátha sikerül még egyszer – mondta a meccs előtt Cohill Eric, a szegediek játékosa.

A szegediek ezzel a mérkőzéssel egy igen kemény hetet kezdenek meg, hiszen a mai, szombathelyi bajnokit követően négy nappal később ismét Vas vármegyében lépnek majd pályára Bognár Kristófék. Január 24-én az Egis Körmend otthonában a magyar kupa négyes döntőjébe jutás lesz a tét, majd három nappal később már Oroszlányban van jelenése a Szedeáknak, a bajnokság 18. fordulójában. 

Bemutatkozott a saját nevelés

A Honvéd elleni mérkőzésen először léphetett pályára az A csoportban az SZTE-Szedeák saját nevelésű játékosa, Laluska Bence.
– A szezon eleje óta erre készülök, amikor Nikola kimondja a nevemet, készen állok, hogy beálljak és segítsek a csapatnak. Szerintem tökéletes pillanat volt, egy nagyon szép meccs végén be tudtam mutatkozni. Nagyon jó érzés volt, mert az egész csarnok mögöttünk volt, kiváló hangulatú meccs volt, egy örök élmény ez a pillanat! – mondta a bemutatkozásáról a szegedi klub 17 éves kosarasa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában