Elkészült a magyar szövetség éves ranglistája

2024.01.05. 14:43

Heten a 120 között

Elkészült a hazai cselgáncs-szövetség éves, eredmények, korosztályok és nemek alapján összeállított rangsora, ezek alapján Csongrád-Csanád vármegyéből hét klub került a 120, legalább két pontot szerzett egyesületek közé.

A dzsúdósok éves rangsorában hét Csongrád-Csanád vármegyei klub található.

Fotó: Karnok Csaba

Akárcsak egy évvel korábban, 2023-ban is a Budapest Honvéd SE lett Magyarország legeredményesebb klubja, a Magyar Judo Szövetség egyesületi pontversenyét nagy fölénnyel nyerték a honvédosok, Az összesített rangsor második helyén a Pánczél Gábor vezette MTK Budapest végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Braun Ákos vezetőedző csapata, az Atomerőmű SE kapaszkodott fel. .

Tavaly összesen százhúsz klub gyűjtött pontokat, és bőven találhattunk a mezőnyben Csongrád-Csanád vármegyei egyesületeket is. A mindent korosztályt és a két nemet magában foglaló összesített pontversenyben a Szatymaz a 20., a Szegedi Judo SE a 37., a hódmezővásárhelyi Hód Judo a 42., a Mórahalom a 44., a szentesi Pollák DSE a 81., a Domaszéki JISE a 85., a Szeged-Szőreg SE a 120. helyen végzett.

Érdekesebb és jobb eredmények jönnek ki, ha egy kicsit boncolgatjuk a sorrendeket. A magyar bajnoki egyesületi rangsorban például a Szatymaz 6., míg a csapatbajnoki egyesületi tabellán 3. lett, de a magyar bajnokságok eredményei alapján sem rossz a szatymaziak 8. helye a férfiaknál és a 13. helye a nőknél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában