Helyi sport

2024.01.09. 17:42

Idegenbe szólítja a magyar kupa negyeddöntője az SZTE-Szedeákot

Megtartották a férfi kosárlabda Zsíros Tibor magyar kupa negyeddöntőinek sorsolását: az SZTE-Szedeák a négy lehetséges idegenbeli ellenfél közül kapott ellenfelet, így Körmenden lép majd pályára, ahol a tét a négyes döntős szereplés lesz.

Vajgely Pál

Noah Locke-ék a novemberi bajnoki után visszatérnek Körmendre.

Fotó: Jámbori Tamás

A versenykiírás értelmében az alapszakasz fele, azaz 13 forduló után az első nyolc helyen álló csapat vehet részt a Zsíros Tibor magyar kupa küzdelmeiben. A helyezéseknek is van jelentőségük, hiszen a negyeddöntő során azok a csapatok játszhatnak hazai környezetben, akik az egyes párosításokban előrébb végeztek az alapszakaszban.

Mindez azt jelentette, hogy a tizenhárom forduló után ötödik helyen álló SZTE-Szedeák abban reménykedhetett, hogy megkapja a három mögötte végzett csapat egyikét – ha a Zalaegerszeg, NKA Pécs, Debrecen trió közül jött volna ellenfél, akkor az újszegedi sportcsarnokban játszhatott volna Nikola Lazics csapata.

De csak volna, hiszen az M4 Sport kosárlabda magazin című műsorában megtartott sorsoláson a szövetség főtitkára, Bodnár Péter másodjára húzta ki az SZTE-Szedeákot a gömbből. Először a négy negyeddöntő egy-egy szereplőjét húzta ki a főtitkár, valamint az MKOSZ elnöke, Báder Márton, majd jöttek az ellenfelek. 

Bognár Kristófék neve mellé végül az Egis Körmend került, így mindez azt jelenti, hogy a idegenben játszik majd a negyeddöntő során az SZTE-Szedeák. Továbbjutás esetén egyébként a negyeddöntők slágerpárosításának számító Falco–Alba mérkőzés győztese következne – immáron semleges helyszínen, hiszen a négyes döntő helyszínét majd a január 30-i elnökségi ülésen jelölik ki.

A negyeddöntők hivatalos játéknapja január 24. (szerda), ezzel egyébként hét nap alatt háromszor lép pályára a Szedeák, hiszen előtte néhány nappal, huszadikán a "szomszédban", Szombathelyen játszik bajnokit, majd január 27-én már az Oroszlány vendége a csapat a bajnoki sorsolás szerint. Bodnár Péter ugyanakkor arról beszélt a műsorban, indokolt esetben el lehet térni a kijelölt játéknapról. A négyes döntőt az április 6-7-i hétvégén rendezik majd meg.

Zsíros Tibor magyar kupa, negyeddöntők: Falco KC Szombathely–Alba Fehérvár, Egis Körmend–SZTE-Szedeák, Zalaegerszeg–NKA Pécs, Szolnok–DEAC. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában