Helyi sport

2024.01.19. 07:30

Ma megkezdődik az ifjúsági téli olimpia, Sándor Lilla hétfőn versenyez először

A mai nyitóünnepséggel megkezdődött az ifjúsági téli olimpia. A dél-koreai Kangvonban ott lesz a szegedi Sándor Lilla is, aki magyar idő szerint először hétfő hajnalban lép majd jégre.

Delmagyar.hu

Sándor Lilla (jobbra) Dél-Koreában versenyez.

Fotó: Hunskate

Harminchárom fős magyar csapat vesz részt a ma kezdődő téli ifjúsági olimpián, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg. Mától február 1-ig összesen tíz sportágban versenyeznek majd a magyar fiatalok Dél-Koreában, közte pedig a Tornádó Team Szeged sportolójáért, Sándor Lilláért izgulhatunk. A téli ifjúsági olimpián összesen 79 ország 1812 versenyzője indul majd, és 15 sportág 79 versenyszámában osztanak majd érmeket.

A 17 éves gyorskorcsolyázó 500 és 1500 méteren, valamint a tömegrajtos indulós versenyen vesz majd részt, a program első elemeként hétfőn, magyar idő szerint hajnal háromkor rendezik az 500 méteres futamokat. Lilla elsősorban a tömegrajtos számban szeretne majd nagyot alkotni, az eddigi legjobbja egy junior világkupa 11. hely – mindenképpen nagyot szólna, ha ezt sikerülne megdöntenie Kangvonban.  Az 1500 méteres futamot kedden, míg a tömegrajtot pénteken rendezik majd. 

A magyar gyorskorcsolyázó csapatban Sándor Lilla mellett Vancsó Rebeka szerepel majd, a csapat edzője pedig a szegedi Szabó Krisztián. A lányok számára természetesen ez lesz az év fő versenye.

Az ifjúsági téli olimpiák történetében egyébként Magyarország eddig 12 érmet szerzett, ebben pedig szegedi érdekeltség is van, hiszen Jászapáti Petra a 2016-os, lillehammer-i játékokon végzett második helyen az 500 méteres futamban a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál. A későbbi olimpiai bronzérmes sportoló a nemzetközi csapatversenyben is nyert egy ezüstérmet 2016-ban. A fogadalomtételnél egyébként a szegedi sportoló mondott néhány motiváló gondolatot a fiataloknak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában