Helyi sport

2024.01.01. 07:00

Meglett Juan Carlos Pastor utódja, vb-címek Ausztráliában – ez történt májusban

Búcsút intünk a 2023-as esztendőnek, így sorozatunkban felidézzük hónapról hónapra, hogy mi történt az óesztendőben Csongrád-Csanád vármegye sportéletében. Az ötödik részben május következik.

Delmagyar.hu

Bácsi Bernát két vb-címet nyert Ausztráliában.

Fotó: Karnok Csaba

Két világbajnoki címet is szerzett az Ausztráliában megrendezett szervátültetettek világjátékán Bácsi Bernát Az ATSK Szeged asztaliteniszezője egyéniben, és Szendi Jánossal párosban is aranyérmet nyert.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) bejelentette, hogy 2027-ben Szegeden, a Maty-éren rendezik majd az olimpiai kvalifikációs gyorsasági és para kajak-kenu világbajnokságot. 

Május elején jelentették be azt is, hogy Kárpáti Krisztián veszi át az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztját a 2023/24-es szezonra. A klub május folyamán még Marin Jelinic, Carlos Molina, Symon Dzialakiewicz és Gleb Karalas leigazolásáról is hírt adott. 

Hosszabbítás után legyőzte az Oroszlányt, ezzel bebiztosította a következő évi A csoportos tagságát az SZTE-Szedeák. 

Bajnoki döntővel felérő meccset játszott az Iváncsa vendégeként a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III.-ban, ám a rivális 4–1-es győzelmével eldőlt, ezüstéremmel zárja a szezont a vásárhelyi csapat. 

Negyedik helyen végzett a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A klub második csapata nyerte a vármegyei I. osztályú bajnokságot, miután veretlenként zárta a szezont.

Elhunyt Hódy László, az 1955-ben Európa-bajnokságot nyert magyar kosárlabda-válogatott szegedi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában