Helyi sport

2024.01.21. 12:40

Nem fért bele a rossz kezdés a Szedeák számára

Az első negyedben összeszedett hátrány megpecsételte az SZTE-Szedeák sorsát Szombathelyen.

Vajgely Pál

De'Quon Lake volt csapata ellen 17 pontot szerzett.

Fotó: Hunbasket.hu

Ahogy arról beszámoltunk, már az első negyedben húszpontos hátrányba került a Falco KC Szombathely otthonában az SZTE-Szedeák. A címvédő extra dobóformát mutatott, így amikor lett volna esély közelebb lépni, rendre jött egy tripla a hazaiaktól: a Falco végül harminc ponttal nyert, és visszavágott az októberi vereségért – a szezonban egyedül az SZTE-Szedeák tudta legyőzni a szombathelyieket a két csapat idénybeli első mérkőzésén az újszegedi sportcsarnokban.

Gratulálok a Falcónak! Az első negyedben húszpontos hátrányunk volt, így nem lehet kezdeni egy ilyen csapat ellen. Az első félidőben közel hatvan pontot kaptunk, gyorsan el kell felejtenünk ezt a meccset, és a szerdai kupameccsre, valamint a következő bajnokira kell koncentrálnunk – mondta Nikola Lazics, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Gratulálok a csapatomnak, mert negyven percen keresztül jó ritmusban játszottunk. Nem is emlékszem olyan periódusra, hogy két egymásutáni játékban hibáztunk volna. Elől-hátul jól játszottunk. Védekezésben szépen levédtük a Szeged lehetőségeit, fegyelmezetten játszottunk, mg elől nagyon jól járt a labda. Ismét jár a köszönet a szurkolóknak, és tényleg érezzük a támogatásukat, azt gondolom, hogy igazi csapatmunka volt a mai győzelem – nyilatkozta a meccset követően Milos Konakov, a Falco vezetőedzője.

Gratulálok a Falcónak, ma ismét bebizonyították, hogy a bajnokság legjobb csapata és nem véletlen szerepel a BL-ben. Nagyon rosszul kezdtük a meccset, ez nem fér bele Szombathelyen. Próbálkoztunk utána visszajönni a meccsbe, de ez ma nem sikerült. Most menni kell tovább! – összegzett a szegediek csapatkapitánya, Balogh Szilárd.

Remekül kezdtük a meccset, tényleg fegyelmezetten játszottunk, és nagyon odafigyeltünk a Szeged két pontfelősére. Többször tudtunk ebből jó ritmust fogni és könnyű pontokat szerezni. Utána sem állt le a játékunk, nagyon jól tudtuk forgatni a csapatot, és mindenki majdnem 10 perc felett játszott. Úgy érzem frissen mehetünk bele a szerdia kupa mérkőzésbe, remélem a dobóformánk is megmarad. Sok sikert kívánok a szegedi csapatnak szerdára! – utalt a meccs legeredményesebb játékosa, a 19 pontig jutó Benke Szilárd arra, hogy szerdán már a magyar kupa negyeddöntőjében lesz érdekelt mindkét csapat.

A Falco az Alba Fehérvárt fogadja szerdán, míg a Szedeák ismét Vas vármegyében, a Körmend otthonában lép pályára: a meccsek tétje a négyes döntőbe jutás lesz. Amennyiben a két csapat nyerne szerdán, akkor az elődöntőben egyébként egymás ellen játszanának a sorsolás értelmében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában