Helyi sport

2024.01.06. 12:58

Nem kedvezett a körbeverés, alsóházban folytatja a szegediekkel felálló U20-as válogatott

Elveszítette a horvátok elleni meccset, így csoportharmadikként zárt a korosztályos magyar csapat.

Delmagyar.hu

Kőnig Gábor csapata a körbeverések áldozata lett.

Fotó: Karnok Csaba

Sorsdöntő összecsapás várt a magyar női U20-as röplabda-válogatottra Mariborban a korosztályos Eb csoportkörének záró meccsén, mert a körbeverések miatt még teljesen nyílt volt a küzdelem a továbbjutást jelentő első két helyért.

A világbajnoki ötödik horvátok gyorsan elvitték az első szettet, és a második ugyan már szorosabb volt, de a horvátok magabiztosabb játékot mutattak, és a hajrában is ezt a teljesítményt hozták. A harmadik játszmában a legvégén mindent megtett a magyar csapat (amelynek tagja a szegedi Baksa Panna, valamint a Vidux-Szegedi RSE játékosa, Kiss Nóra, aki ezen a meccsen nem lépett pályára) de fontos pillanatokban nem sikerült pontokat szerezni, így a horvátok három szettben nyertek.

A körbeverések miatt hiába nyerte meg másik két csoportmeccsét a magyar csapat, csoportja harmadik helyén zárt, így az alsóágon folytatja.

Kőnig Gábor: – Csalódottak vagyunk hogy két győzelmünk ellenére is csak az alsó házban folytathatjuk a tornát, de sajnos a körbeverésekből mi jöttünk ki rosszul. Ugyan volt sanszunk arra, hogy ez ne így legyen, de a legfontosabb pillanatokban nem voltunk kellően határozottak. A maradék két meccsen harcolni fogunk azért, hogy áprilisban még legyen lehetőségünk tovább harcolni a nyári megmérettetésért.

Magyarország – Horvátország 0:3 (-18, -21, -22)
U20-as női röplabda Európa-bajnokság, Maribor. Csoporkör, 3. forduló.
Magyarország: Mikus 2, Jámbor 9, Tóth S. 1, Fekete F. 7, Erős 5, Botyánszki 13. Csere: Baksa (liberó), Vértes, Tarr 6, Kiss L. 2, Szakály. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában