Jól mutatott a támadójátékuk Szolnokon

2024.01.15. 17:10

Szebb csapatképért dolgoznak Szentesen

Folyamatos kétkapuzásokat terveznek az OB I.-es Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapatánál a bajnokság márciusi folytatásáig. Az első edzőmeccsüket már le is játszották pénteken Szolnokon. Erről Kis Gábor vezetőedző úgy fogalmazott, nagyon jó mérkőzést játszottak, a Kurca-partiak szimpatikus támadójátékot mutattak.

Becsei Dávid

Szebb tavaszban reménykednek Szentesen.

Fotó: Vidovics Ferenc

A jelenleg is zajló Európa-bajnokság, valamint a februári világbajnokság miatt március első hétvégéig szünetelnek a klubküzdelmek férfi vízilabdában is. A Szentes férficsapata a 12. helyről, hét ponttal várja az alsóházi rájátszást. Az Eger is ugyanennyi pontot gyűjtött, míg a Miskolc tizenötöt, az UVSE tizenkettőt, míg a Pécs négyet, a KSI pedig kettőt.

– Bizonyos szempontból lehet azt mondani, hogy jobban sikerült ez az ősz, mint az előző szezonok, de az előző bajnoki kiírások mások voltak. A lehetőségeket tekintve nem vagyok feltétlenül elégedett, mert több van ebben a csapatban. Szeretném, ha tavasszal egy sokkal szebb csapatképet mutatnánk a szurkolóink számára – értékelte röviden az őszi idényt Kis Gábor. A játékosként olimpiai bajnok klasszis az alapszakasz derekán Komlósi Pétertől vette át a csapat irányítását.

Az alsóházi rájátszást rendkívül fontos mérkőzésekkel kezdi meg a Metalcom március első napjaiban. Előbb az Eger, majd a Pécs látogat Szentesre. Ezekre a felkészülést már január 3-án megkezdte a Kurca-parti csapat. Az első edzőmeccsen is túl vannak, a Szolnokkal kétkapuztak. Az ezen látottakkal maximálisan elégedett volt Kis, úgy fogalmazott, most is úgy látta, lényegesen több van ebben a Szentesben annál, mint amit az őszi alapszakasz során mutatott. Az elkövetkezendő hetek munkájának célja, hogy ezt előcsalogassák a bajnoki folytatásra, mert ott már csak olyan ellenfeleik lesznek, amelyek ellen győzelmi esélyekkel ugorhatnak medencébe.

–  Jól jön nekünk, hogy van most időnk egy kicsit átformálni a csapat működését. Ha például a jövő héten elkezdődnének a küzdelmek, akkor nem tudtam volna olyan dolgokat beletenni a felkészülésbe, amire mondjuk ez a két hónap elég. Az viszont nem jó, hogy sokáig nincs tétmeccs, de mindenképpen jól jön, hogy egy picit nyugodtabb körülmények között dolgozhatunk – jegyezte meg Kis Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában