Klausz Milán Zalaegerszeget hagyta el a szegedi kölcsönért

2024.01.16. 14:13

Támadó érkezett az NB I.-ből

A Szeged-Csanád GA fé léves kölcsönszerződést kötött az NB I.-es Zalaegerszegtől érkező támadóval, Klausz Milánnal. A játékos édesapja, Klausz László egykor volt a klub vezetőedzője. Közben a csapat elutazott a törökországi edzőtáborba.

Mádi József

Klausz Milán (jobbról) NB I.-es klubtól érkezett, hogy segítsen a szegedi együttesnek.

Fotó: ZTE FC

Még a törökországi edzőtáborba utazás előtt újabb játékossal bővült a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatának kerete: Klausz Milán fél évre kölcsönbe érkezett.

Az egykori szegedi vezetőedző, Klausz László fia 2005. február 24-én született Komáromban. A gyulai Grosics Akadémián nevelkedett, majd onnan a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémiára került. 2021-ben az ETO FC Győr csapatához igazolt, ahol 16 évesen öt NB II.-es mérkőzésen kétszer is eredményes volt. Kiemelkedő teljesítményére felfigyelt az élvonalbeli Zalaegerszeg, amely 2022 nyarán szerződtette.

A ZTE színeiben tizenkilenc NB I.-es bajnoki mérkőzésen egy gólt szerzett. Az első találata egyben győztes gól volt: az egerszegiek Puskás Akadémia felett aratott 2–1-es sikere során szerezte. Az U17-es korosztály óta rendszeresen szerepelt az utánpótlás-válogatottakban, az U19-es nemzeti csapatban hat mérkőzésen háromszor is betalált.

– Szeretném segíteni a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát a feljutásért vívott harcban. Eredetileg center vagyok, de játszottam már 10-es pozícióban is. Bármilyen poszton is játszom, az a célom, hogy gólokkal és gólpasszokkal hozzájáruljak a csapat sikeres szerepléséhez – nyilatkozta Klausz Milán.

A támadó a csapat negyedik szerzeménye a téli időszakban: a szélső Zuigéber Ákos az MTK-tól, a szintén szélső Nagy Richárd Paksról, a kapus Onódy Ákos pedig Angliát és Ciprust is megjárva érkezett a Tisza-parti klubhoz. 

A Szeged a múlt héten kezdte el a téli felkészülést, majd elutazott Törökországba, ahol tíz napig edzőtáborozik majd, ezalatt három felkészülési mérkőzést játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában