Csoportelsőként jutott tovább az SZVPS

2024.02.05. 17:50

A vadnyugatot idézte a Komjádi Kupa szegedi fordulója – GALÉRIA

Olyan volt a Komjádi Kupa csoportköre, mint a vadnyugat – mindenki veszélyes volt mindenkire. Így összegezte a meccseket Juhász Zsolt, a szegediek vezetőedzője. A Tisza-partiakat először még az OSC megszorongatta, végül a bajnokaspiráns Szolnokot is magabiztosan legyőzték. A Szentes pont nélkül maradt a Tiszavirág Sportuszodában, de biztató játékot mutatott.

Becsei Dávid

16 góljával Leinweber Olivér (a labdával) volt a legeredményesebb játékos a Komjádi Kupa csoportkörében.

Fotó: Karnok Csaba

Folyamatosan lendültek játékba a szegediek. Az OSC ellen még a rendes játékidő 10–10-es döntetlent hozott, majd büntetőkkel nyertek 15–13-ra. A Szentest már meggyőzőbb különbséggel győzték le, köszönhetően az első másfél negyedüknek, utána viszont remekül tartották magukat a Kurca-parti fiatalok. A csoportelsőséget pedig a Szolnok elleni, nem várt különbségű sikerrel szerezték meg Juhász Zsolt vezetőedző tanítványai.

– Egyik napon sem a reális arcunkat mutattuk meg igazán. A Szolnokkal képesek vagyunk nagyon jó meccset játszani, de semmiképp sincs ekkora különbség a javunkra a két csapat között. Továbbra is úgy látom, ők a Komjádi Kupa legfőbb esélyesei – jegyezte meg Juhász Zsolt, az SZVPS trénere.

Hozzátette, a Szolnok elleni sikernek azért van óriási jelentősége, mert így a negyeddöntőt itthon játszhatják és csoportmásodikat kapnak ellenfélül.

– A Komjádi Kupa olyan, mint a vadnyugat. Mindenki veszélyes lehet mindenkire, így sokat számít, hogy itthon játszhatunk majd – folytatta. Kisebb meglepetésre a búcsúzott küzdelmektől a KSI és a Ferencváros is, a zöld-fehérek két felnőtt világbajnokuk, Vigvári Vendel és Molnár Erik hiányát úgy látszik, nem bírták el.

Bár a Szentes három vereséget szenvedett, a játékkép alapján semmiképpen sem értékelhetik kizárólag negatívan a szereplésüket.

– Becsülettel helytálltunk. Erős ellenfeleink voltak, hiszen a szolnoki Vismeg Zsombor például tagja volt az Európa-bajnokságon negyedik válogatottnak, Szeghalmi is kimagaslott, mint ahogyan Leinweber Olivér is a Szegedből. Mindhárom mérkőzésen voltak olyan periódusaink, amikor játékban és eredményben is egálban voltunk az ellenféllel – értékelt a szentesiek edzője, Somogyi Balázs.

Eredmények, Komjádi Kupa, B csoport: Szegedi Vízipóló Suli–OSC 15–13 (büntetőkkel), Szolnoki Dózsa–Metalcom Szentes 17–14, Szeged–Szentes 18–13, OSC–Szolnok 12–15, Szolnok–Szeged 13–18, Szentes–OSC 7–13.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában