Helyi sport

2024.02.21. 06:00

Bekerült a szűkített keretbe a szegedi kosaras

Csütörtökön Izlandon játszik Eb-selejtezőt a magyar férfi kosárlabda-válogatott.

Delmagyar.hu

Maronka Zsombor ott lehet a válogatottal Izlandon.

Fotó: Matas Baranauskas

Csütörtökön a magyar férfi kosárlabda-válogatott megkezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot: a magyar csapat nemrég kinevezett szövetségi kapitánya az elutazás előtt szűkítette a korábban meghirdetett keretét.

A 12-es névsorban ott van Maronka Zsombor neve is, az SZTE-Szedeákban nevelkedett játékos a litván Neptunasba szerződött a szezon előtt.

A magyar csapat a csütörtöki rajtot követően vasárnap 18 órától Szombathelyen fogadja majd az olaszokat, és mint Gasper Okorn elmondta, elképzelhető, hogy lesz változás a most kihirdetett kerethez képest.

A válogatott 12-es kerete:

Benke Szilárd (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Golomán György (Basquet Girona, spanyol), Hanga Ádám (Crvena zvezda, szerb), Mikael Hopkins (Reggio Emilia, olasz), Keller Ákos (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Maronka Zsombor (Neptunas, litván), Perl Zoltán (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Pongó Marcell (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Somogyi Ádám (MoraBanc Andorra, spanyol), Tóth Ádám (Zalakerámia ZTE KK), Váradi Benedek (Trefl Sopot, lengyel), Vojvoda Dávid (Arconic-Alba Fehérvár)

A magyarok menetrendje az Eb-selejtezőben:

csütörtök, 20.30: Izland-Magyarország (Rejkjavík)
vasárnap, 18 óra: Magyarország-Olaszország (Szombathely)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában