Pénteken 18.30-tól: SZVPS–UVSE

2024.02.08. 14:42

Bóbis Botond elárulta a szegedi vízilabdacsapat sikerének alkotóelemeit

A vártnál is jobb játékkal rukkolt elő a Szegedi Vízipóló Suli férfi vízilabdacsapata a Komjádi Kupa csoportkörében, csoportelsőségének köszönhetően pedig a negyeddöntőben is a Tiszavirág Sportuszodában játszhat. Pénteken 18.30-tól az UVSE lesz az ellenfél, a továbbjutás egy meccsen dől el.

Becsei Dávid

Bóbis Botond szerint a meccséhség okozta motiváltság is közrejátszott abban, hogy remek meccseket játszottak.

Fotó: Karnok Csaba – archív

Az OSC-t büntetőkkel 15–13-ra, a Szentest és a Szolnokot pedig rendes játékidőben egyaránt 18–13-ra győzte le az SZVPS hazai környezetben a 2024-es Komjádi Kupa csoportkörében. A szegedi fiatalok hibátlan teljesítménnyel jutottak a negyeddöntőbe, ami azért volt igazán fontos, mert így egy csoportmásodikat kaptak ellenfélül, ráadásul ismét itthon játszhatnak.

– Egy kicsit jobban is sikerült ez a csoportkör, mint gondoltuk, hiszen ahogy előzetesen néztük az OSC és a Szolnok játékoskeretét, akadt félnivalónk. Úgyhogy még mi is meglepődtünk picit azon, ahogy behúztuk ezeket a meccseket – emlékezett vissza a tizenegy gólig jutó Bóbis Botond.

A 21 éves vízilabdázó a siker összetevőjeként említette a csapaton belüli összhangot, ami előre vitte őket.

– Jól kiegészítik egymást az idősebb és a fiatalabb játékosaink. Ránk amúgy is jellemző, hogy az ifjúságiak és a felnőttek gyakran edzenek közösen. Ez pedig nagy előny, hogy ismerjük egymást, valamint jó erőkből állunk, minden posztra vannak jó játékosaink – jegyezte meg.

A sikeres hétvégéjük legfontosabb alkotóelemét viszont mondandója végére hagyta, ami nem más, mint a motiváció és a meccséhség.

– Nem vagyunk hozzászokva az ilyen hosszú szünetekhez, ennyi üresjárat sosem volt még a bajnokságban. Megszerettük volna törni ezt a Komjádi Kupával, kiszakadni a monotonitásból és élvezni a vízilabdát. Motiváltan, meccséhséggel vágtunk neki, hiszen utoljára december másodikán játszottunk bajnokit a felnőtt OB I.-ben – emlékezett vissza.

A szegediek negyeddöntős ellenfele holnap este az UVSE lesz. Az újpestiek a D jelű csoportban a Fehérvárt 15–9-re, a KSI-t 16–10-re győzték le, míg a “csoportdöntőn” a Honvédtól 16–13-as vereséget szenvedtek.

– Remélem, hogy győzni tudunk. Ebben nagy segítségünkre lehet a hazai közeg, ami komoly előny. Olyan ellenfél nem volt a másodikak között, amelyet kapni szerettük volna, így megtiszteljük az UVSE-t, és a legjobb játékunkkal szeretnénk továbbjutni ellenük – fogadkozott Bóbis.

A Komjádi Kupa negyeddöntőinek párosítása: Miskolc–Szolnok, Honvéd–BVSC, Vasas–Eger, Szegedi Vízipóló Suli–UVSE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában