Az újszegedi sportcsarnokban két napon át a cselgáncsé a főszerep

2024.02.15. 14:10

Első Beton-kupa: nemzetközi mezőnyök

Több mint ezer sportoló teszi tiszteletét két napon át az újszegedi sportcsarnokban a különböző korosztályokban a szegedi, a szatymazi önkormányzat és az Első Beton által támogatott cselgáncs-eseményeken.

Mádi József

Megint lesznek komoly csaták a tatamin az újszegedi sportcsarnokban.

Fotó: Karnok Csaba

A Szatymazi SE szervezésében az újszegedi sportcsarnokban két napon át megint a cselgáncsé lesz a főszerep: legutóbb tavaly októberben volt komoly viadal a létesítményben, ezúttal pedig két rendezvény következik. 

Szombat 10 órától az ifjúsági magyar bajnokság, egyben Krajkó Gyula-emlékverseny, valamint az Első Beton felnőtt és junior magyar kupa nyílt versenynek házigazdája a létesítmény, amelyen 14 ország (a magyar mellett Zambia, Madagaszkár, Marokkó, Guinea, Kuba, Kolumbia, Észak-Korea, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Moldova, Szlovákia) indít sportolót.

Vasárnap 10 órától regionális nyílt nemzetközi esemény következik Első Beton Judo-kupa néven, amelyen a diák A, B és serdülő (11–14 évesek) korú gyerekek indulhatnak. Az előbb említett nemzetek nagy része ezen a viadalon is indít dzsúdóst.

Az előnevezések alapján közel ezerszáz cselgáncsozó érkezik Szegedre, hogy a két napos eseményen indulhasson, a létszám évek óta csak növekszik. 

– Minden esztendőben kétszer remek viadalokat rendezhetünk, ezért köszönet jár a szegedi és a szatymazi önkormányzatnak, valamint az Első Beton Kft.-nek. Mindegyikük évek óta a cselgáncs mellett áll, és ezért csak elismerés jár – mondta a rendező klub elnöke, Szabó Csaba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában