Helyi sport

2024.02.23. 06:00

Fölözné az őszi pontjait az Algyő II.

Hamarosan beköszönt a tavaszi szezon a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál is. A rajt előtt a csapatoknál érdeklődünk, hogyan várják az idény folytatását, ezúttal az Algyő II. következik.

Vajgely Pál

Illusztráció: Földi Imre

Újoncként vághatott neki a vármegyei II. osztály 2023-24-es szezonjának az Algyő II.: a csapat tavaly megnyerte a vármegyei III. osztályt, így kivívta az osztályváltás jogát. Nem is kezdtek rosszul az algyőiek, ám az utolsó öt őszi meccsükön nem sikerült pontot szerezniük, így 15 ponttal, a kilencedik helyről várhatják a tavaszi folytatást.

Feljutó csapatként ismerkednünk kellett az osztállyal, erre tökéletesen jó volt ez a félév. Az mindenki számára világossá vált, hogy több munkát kell belefektetnünk. Egy réi, baráti társaságra alapul a mi csapatunk, de pontosan tudjuk, közösen képesek vagyunk jobb eredményeket elérni – mondta lapunknak Daróczi László, a csapat játékos-edzője.

A csapat már természetesen készül a március 9-i folytatásra, a tavaszi első mérkőzésen a Mindszent vendége lesz az Algyő II. Ennek jegyében szombaton a klub U19-es csapata ellen gyakorolnak, majd jövő szombaton 10 órától a Röszkét fogadják a bajnoki rajt előtt.

A keretben nem volt sem távozó, sem érkező, két, hosszú ideje sérüléssel küzdő játékos viszont újra ott lehet majd a társakkal az idény második felében. Szecskó Tamás vállsérüléséből, míg Kiséri Krisztián egy térdműtét után tér vissza a játékhoz, az ő felépülések mindenképpen erősítésnek számít az Algyő II.-nél.

Az algyőieket megelőző riválisok nincsenek messze a tabellán, így pár hét alatt nagyot változhatnak a helyezések.

Az egész bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, leszámítva azt a két-három csapatot, amely a bajnoki címért küzd. A célunk, hogy tavasszal több pontot szerezzünk, mint amennyit sikerült az ősszel. Mint minden futballcsapatnál, vannak persze súrlódások, de éppen a minket jellemző baráti viszony miatt megoldjuk ezeket – tette hozzá Daróczi László.

Így készülnek a tavaszi folytatásra a vármegyei II. osztály csapatai:

Csanytelek
Röszke
Zsombó
Apátfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában