Jók, nyilatkozatok

2024.02.04. 06:00

Két bombagól is született az SZVSE és a HFC II. pótolt meccsén

Elhalasztott mérkőzés pótlásával indult útjára a labda a Csongrád-Csanád vármegyei futballéletben. Az I. osztály listavezetője, az SZVSE magabiztos, 7–1-es sikert aratott átmeneti otthonában, a Szalai “Dzsínó” István Sporttelepen a HFC II. ellen. A következő hétvégén már teljes tavaszi fordulót rendeznek a megyeegyben.

Becsei Dávid

Amariutei két bajnoki góllal kezdte az évet.

Fotó: Karnok Csaba – archív

A listavezető és a sereghajtó találkozója volt az idei első tétmeccs. Mindkét csapat frissen kezdett, végig nagy iramban játszottak a kilencven perc során. A hazaiak hamar, már a tizekettedik percben vezetéshez jutottak Baji Renátó révén, majd a játékrész derekán Ábrahám-Fúrús Bence duplájával megtriplázták a különbséget. A 18 éves játékos első találata parádésra sikeredett, nagyjából tizennyolc méterről csavarta be a labdát a hosszú felső sarokba.

A második félidőben sem kellett sokáig várni az újabb SZVSE-találatra. Maximális erőbedobással küzdöttek a vásárhelyi fiatalok. Az 53. minutumban Kelemen Viktor lőtte meg a negyediket, majd ezt követően jöttek a hazai cserék. A duplázó Ábrahám-Fúrús helyére egy később duplázó, a góllövőlistát vezető Amariutei érkezett.

Hat–nullánál a lelkesen küzdő vendégeknek is sikerült betalálni, ráadásul egy óriási gólt ragasztott a hálóba Orovecz Balázs. Húsz méterről lőtt bombagólt, a labda a keresztlécről vágódott a hálóba.

Kelemen Balázs: – Győzelmünket a legkisebb SZVSE-drukkernek, Czirják Bendegúznak ajánljuk születése alkalmából! A fiúknak gratulálok, szép teljesítmény volt! 

Vinnai István: – Fiatal csapatunknak túl nagy falat volt a bajnokaspiráns. A gólkülönbséget viszont túlzónak tartom, gratulálok az SZVSE-nek a győzelemhez.

A vármegyei I. osztály 16. fordulójának programja, szombat, 14 óra: HFC II.–Ásotthalom, Makó–SZVSE-G-Falc-Kft., Tiszasziget–M-Perfect Home-Algyő, Balástya–DBFutball Bordány, FK 1899 Szeged-SZEOL–Kiskundorozsma, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Szentesi Kinizsi.

SZVSE-G-Falc Kft.–HFC II. 7–1 (3–0)
Labdarúgás, vármegyei I. osztály, alapszakasz, 15. forduló. Szeged, Szalai “Dzsínó” István Sporttelep, 100 néző. Vezette: Kiss László Attila – közepesen (Apró, Biber).
SZVSE: Czirják (Seres, 78.) – Kormányos, Pócs D., Csamangó (Mészáros Z., 57.), Rádai, Beretka, Mezei O. (Fodor Á., 62.), Ábrahám-Fúrús B. (Amariutei, 76.), Kelemen V. (Albert Cs., 66.), Papp Á., Baji R. Játékos-edző: Kelemen Balázs.
HFC II.: Hegyes – Vass, Dóra D., Karácsonyi (Orovecz, a szünetben), Pálinkás (Balázs B., 78.), Buzás, Rabecz B., Barna (Tatár, 57.), Patkós (Kis D., 42.), Vastag R., Török (Herczeg, 66.). Edző: Vinnai István.
Gólszerzők: Baji R. (12.), Ábrahám-Fúrús B. (32., 34.), Kelemen V. (53.), Beretka (64.), Amariutei (85., 90.), ill. Orovecz (87.).
Jók: mindenki, ill. senki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában