Helyi sport

2024.02.05. 15:24

Két érmet szereztek a szegedi tollaslabdázók az ob-n

Pécsett rendezték meg a tollaslabdázók országos bajnokságát, amelyről a Mórahűtő Tisza Tollas SE sportolói két éremmel térhettek haza.

Delmagyar.hu

Kereszti Zoltán ezüstérmet nyert a párosok versenyében.

Fotó: Magyar Tollaslabda Szövetség

A szegediek közül ezüstérmet szerzett Kereszti Zoltán, aki az egyéniben országos bajnok Szerecz Mártonnal alkotott párosával jutott a döntőig, ám ott vereséget szenvedett. A Pápai Bálint,Muhari Márton kettős mellett Pápai Balázs Mester Józseffel alkotott kettőse sem tudott bejutni a legjobb négy közé.

Pápai Balázsnak vegyes párosban viszont sikerült érmet szereznie, testvérével, Lucával ugyanis harmadik helyen végeztek.

A férfiak egyéni küzdelmeiben Kóta Máté és Muhari Márton a legjobb 32 között búcsúzott, a döntőt a szegedi klub neveltje, Könczöl Ádám játszotta, aki Szerecz Zoltántól kapott ki a fináléban.

Összességében elégedett vagyok, ám akad egy kis hiányérzetem. Férfi egyesben Máté és Marci is nyerhető meccset izgult el. Jól játszottak, de a kulcspillanatokban sajnos ez az ellenfeleik javára döntött. Vegyes párosban Lucával játszottunk és sikerült bronzérmet szereznünk. Ezt tűztük ki elvárásnak, úgyhogy elégedettek vagyunk. Jövőre merhetünk nagyobbat álmodni. Férfi párosban Bálintnak és Marcinak a sorsolás sem kedvezett, illetve látszott rajtuk, hogy még nem annyira összeszokott duó, de jó úton haladnak, amit öröm volt látni! Mi a Mester Józseffel kihoztuk magunkból a maximumot, Kereszti Zolitól és Szerecz Marcitól kaptunk ki az elődöntőbe jutásért, akik végül a döntőig meneteltek, ám ott a lebonyolítás miatt már nem maradt reális esélyük a győzelemre, Szerecz Marci ugyanis megnyerte az egyest, így a férfi páros döntő volt a negyedik mérkőzése öt órán belül. Fizikailag ezt szinte lehetetlen bírni… Véleményem szerint a szövetségnek komolyan el kellene gondolkoznia, hogy egy velejéig romlott rendszer helyett új, a sport és a játékosok egészségének érdekeit szolgáló szabályok szerint rendezze meg és bonyolítsa le a felnőtt magyar bajnokságot – összegzett az ob-t követően Pápai Balázs, a Mórahűtő Tisza Tollas SE játékos-edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában