A csapat ezúttal Szentgotthárdon játszik

2024.02.23. 09:52

Kilométert gyűjt a Szegedi TE

Sorrendben a harmadik hétvégén utazik idegenbe a Szegedi TE férfi tekecsapata, amely szombat 15 órától a Szentgotthárd vendége lesz a szuperliga 13. fordulójában.

Mádi József

Kozma Károlyra és a csapatra újabb idegenbeli túra vár.

Fotó: Török János

Győr oda és vissza közel 600 kilométer. Zapresic oda és vissza közel 1100 kilométer. Szentgotthárd oda és vissza közel 900 kilométer. Ez összesen majdnem 2600 kilométer.

A mögöttünk hagyott két és a mostani hétvégén ezeket az utazásokat tette, teszi meg a Szegedi TE férfi tekecsapat. A kisalföldi helyszínre és a Vas vármegyei kisvárosba a szuperliga aktuális fordulója révén, a Zágráb melletti horvát településre pedig a Bajnokok Ligája negyeddöntője révén kerül(t) a csapat.

Van tehát kilométer rendesen a kisbuszban és az autókban, amelyekkel a szegediek mennek, ám ezt egyáltalán nem bánják, hiszen a sport ezzel jár.

Az előző két kirándulás vegyes képet mutatott, mert amíg Győrben sikerült 6:2-re nyerni a szuperliga 12. fordulójában, addig a zapresici kirándulás helyt állást hozott, BL-továbbjutást viszont nem, mivel a hazai vereség (5:3) után idegenben is kikapott (6:2) a Szeged.

Ezúttal sem ígérkezik könnyű túrának a szentgotthárdi meccs, mivel a hazai átlaguk 3500 és 3600 fa között van, ráadásul az éllovas Kaposvár itt veszítette el az egyetlen bajnoki pontját egy döntetlennel. Az viszont meglepő volt, hogy a vasiak legutóbb Szankon aránylag simán kikaptak 7:1-re, ám ez nem jelent semmit, hiszen otthon bárkire veszélyesek a sok tehetséges fiatalt felvonultató hazaiak.

Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendezett őszi mérkőzés sima Tisza-parti sikert hozott, hiszen Karsai Lászlóék 7:1-re nyertek, ám most minimum 3600 fás összteljesítmény kell ahhoz idegenben is, hogy elhozzák a pontokat.

A Szentgotthárd és a Szeged mérkőzése szombat 15 órakor kezdődik, előtte az ifjúságiak lépnek pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában