Szombaton Horvátországban játszik a Szegedi TE

2024.02.15. 14:19

Még mindig van remény

Hátrányból várja a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját a Szegedi TE férfi tekecsapata. A horvát Zapresic ellen a hazai 5:3-as vereség után kellene idegenben csodát tenni szombat 13 órától.

Mádi József

Karsai László rutinja sokat segíthet az esetleges szegedi bravúrban.

Fotó: Török János

Nincs könnyű helyzetben a Szegedi TE férfi tekecsapata. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán fogadta a horvát Zapresic együttesét, és 5:3-as vereséget szenvedett ellene. Innen következik a visszavágó, amelyet szombat 13 órától rendeznek majd a Zágráb melletti kisváros tekepályáján.

A horvát együttes vezeti a hazája bajnokságát, míg a szegediek a Kaposvár mögött jelenleg második helyen állnak a magyar szuperligában.    

A Zapresic legutóbb a horvát első ligában otthon 7:1-re verte a Grmoscica együttesét, az összteljesítmény 3766 fa volt. Az ezt megelőző hazai mérkőzésen még jobban teljesítettek a horvátok, hiszen 6:2-re verték a Medvescakot, miközben 3910 fát ütöttek. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, a román Cluj volt a nyolcaddöntőben a Zapresic ellenfele, és a horvátok a hazai 8:0-s siker alkalmával 3937 fát ütöttek.

Azaz ha a szegedi alakulat nyerni és továbbjutni szeretne, bizony nagyon komoly egyéni eredmények kellenek ahhoz, hogy a több ütött fa révén plusz két ponthoz jusson.

– Önmagamtól koncentrált, céltudatos játékot várok, és majd bízom benne, elég lesz ahhoz, hogy legyőzzem az ellenfelemet.
A csapattól legalább négy pontot és a több fáért járó 2 pontot szeretném kérni – nyilatkozta a szegedi alakulat egyik világbajnoka, Zapletán Zsombor.

A BL négyes döntőjének a szerbiai Bácskatopolya ad otthont március 30–31-én, így ha sikerülne a bravúr, akkor nem kellene sokat utazniuk a legjobbak küzdelméért.

A másik három párban két német és egy horvát csapat áll jobban, mint az ellenfele, így az is előfordulhat, hogy a két nemzetből két-két együttes kerül majd a legjobb négy közé.  

A további párosítások (zárójelben az első meccs eredménye): Podbrezova (szlovák)–Mertojak Split (horvát, 3:5), Zerbst (német)–Neumarkt (olasz, 7:1), Triglav Kranj (szlovén)–Raindorf (német, 2:6).   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában