306 perce gólképtelenek a labdarúgó NB II.-ben

2024.02.19. 14:17

Reális a döntetlen, de keveset ér a pont

Idegenben pontot szerzett a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II. 21. fordulójában, ám a Gyirmót elleni 0–0 hatására az ötödik helyre csúszott vissza a tabellán a csapat.

Mádi József

Nyári Patrik (jobbról) előtt adódott talán a legnagyobb szegedi helyzet, de az is kimaradt.

Fotó: Gyirmót FC

306 perce gólképtelen a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA.

Eddig csupa pozitív dolgokról szóltak a statisztikák, hiszen például 13 mérkőzésen keresztül veretlen maradt a csapat, több mint hat meccsen át nem kapott gólt, az egyik legjobb védelemmel rendelkezett.

Nos, ez a tendencia egy kicsit átalakult, most gondok vannak a támadások eredményességével. Még tavaly december 10-én a Kazincbarcika elleni hazai évzárón Borvető Áron szerzett szegedi gólt a 64. percben 11-esből, azóta viszont eltelt a már említett idő, és a Szeged képtelen betalálni az ellenfelek kapujába.

A legutóbbi és idei három találkozó közül a Vasas elleni idegenbeli és a gyirmóti 0–0 még elfogadható eredmény, de közte sajnos a a csapat kikapott hazai közönség előtt az egyébként megtáltosodott Ajkától, így pedig a három összecsapás két pontja elég kevésnek tűnik.

Nincs mese, valamin változtatni kell, de például ebben az esetben sem lehet hiányérzetünk, hiszen Alekszandar Sztevanovics vezetőedző az Ajkával szembeni kudarc után hat helyen módosította a kezdőt – főleg a támadószekciót. Azaz a rotációt is beveti, ám ennek most mégsem volt eredménye.

Ami a Gyirmót elleni találkozót illeti, sok veszélyes szegedi helyzetről nem beszélhettünk. Az első komolyabb lehetőség a 75. percben adódott Nyári Patrik előtt, ám 10 máterről szemben a kapuval elkapkodta a lövést, így egy védőről szögletre ment a labda. A 87. percben érkezett az első kaput eltaláló labda Hársfalvi András felé, Palincsár Martin lövésénél a hazai kapus oldalra vetődve ütötte ki a labdát. Volt még Haris Attilának egy szabadrúgása a 92. percben, amely kaput fogott, Hársfalvi védett, és aztán nagyjából ennyi.  

– Jól felkészített csapat ellen játszottunk. Adódott néhány helyzetünk, de sajnos nem tudtuk kihasználtuk ezeket, a fegyelmezettségünknek köszönhetően viszont nem kaptunk gólt. Bár a mérkőzés előtt nem írtam volna alá az egy pontot, a látottak alapján reális és igazságos a döntetlen – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics vezetőedző a meccs után.

A Szeged-Csanád GA ezzel az iksszel visszacsúszott a tabella ötödik helyére: az első helyezett Nyíregyháza 15, a második Győr 7, a harmadik Vasas 2, a negyedik Kozármisleny 1 ponttal van a Tisza-partiak előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában