Férfi kézilabda NB I.

2024.03.30. 20:53

A Pick Szeged 25 gólt lőtt Tatabányán egy félidő alatt

Jó védekezés és kapusteljesítmény, sok gyors gól. Ez jellemezte az OTP Bank-Pick Szeged játékát Tatabányán, így nem is férhetett kétség a Tisza-partiak győzelméhez a férfi kézilabda NB I. 20. fordulójában.

Becsei Dávid

Imanol Garciandía (középen) öt gólja mellett jó védekezésével járult hozzá a szegedi sima sikerhez Tatabányán.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Adós maradt a védésekkel a Veszprém elleni csütörtöki, hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen Mikler Roland. Ellenben Tatabányán, ahol a félidei 25–14-es Pick-vezetésből tíz hárított lövéssel vette ki a részét. 

Elhibázott lövéssel, de összességében jobban kezdett a Szeged. Szita góljaival kezdtek a vendégek, de Bombac jó irányítójátékának köszönhetően – rendszerint előnyöket szerzett egy az egy ellen – Frimmel rendszerint ziccereket dobhatott a balszélről. Mikler védett a jól záró védelem mögött, így tíz perc játék után 4–8 állt az eredményjelzőn.

Rengeteg technikai hibát vétett a Tatabánya, miközben a Szeged rendre megbosszulta ezeket. A 13. minutumban már dupla annyi gólnál jártak a vendégek, mint a hazaiak, Szita negyedik találatát követően 5–10-et mutatott a tábla. Pörögtek a Tisza-partiak, a tabellán harmadik helyen álló vendéglátó pedig nem találta igazán a jó játék fonalát. A 17. percben a remekül védekező Garciandía üres kapuba talált be, 7–15. Emiatt már másodszor élt az időkérés jogával Dragan Djukics.

Szita Zoltán hét gólt lőtt a Bányász otthonában.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A meccs derekán jöttek a nem túl jól kezdő Ancsin Gábor pillanatai. Egymás után három tatabányai támadást váltott gólra szép mozdulatokkal, de közelebb ekkor sem kerültek a hazaiak a vendégekhez (22. perc: 10–18). Az első játékrész hajrájának legnagyobb kérdése az volt, kialakul-e a szünetre a tízgólos különbség. Kialakult, a 27. minutumban Frimmel lerohanásból szerzett találata után 12–22-nél számolhatott a nagyjából százfős szegedi tábor, amely elkísérte a csapatot. A szünetre viszont már 14–25-tel mehettek a csapatok.

Rangadónak indult, tükörsima szegedi győzelem lett a vége. A Tatabánya a második félidőben sem tudott felnőni a vendégek szintjére, de némiképp stabilizálta a játékát, ugyanakkor a meghatározó kapusteljesítmény hiányzott tőlük. A szegedieknél viszont a Miklert váltó Nagy Martin ismét meghálálta Kárpáti Krisztián bizalmát.

Több, mint tíz perc játéklehetőséget kapott az OTP Bank-Pick Szegedben a 2006-os születésű Gazsó Péter, aki két hétméterest is értékesített, valamint kiosztott egy asszisztot is.

41–27-es tatabányai győzelmével gyakorlatilag bebiztosította helyét a bajnoki döntőbe a Szeged, amely jövő csütörtökön Veszprémben lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért rendezett visszavágón.

Kárpáti Krisztián: – A szezon egyik legjobb napját fogtuk ki Tatabányán. Mikler nagyon jól védett, jól védekeztünk, könnyű gólokat lőttünk. Átszakadt egy gát a csapatban, mert mindenkit nagyon bántott a Veszprém elleni BL-meccs végeredménye. Szerettük volna bebizonyítani a szurkolóknak és magunknak, hogy több van bennünk. Kemény küzdelemre készültünk, de nem bánjuk, hogy könnyebben alakult a meccs képe. 

MOL Tatabánya KC–OTP Bank-Pick Szeged 27–41 (14–25)
Férfi kézilabda NB I., 20. forduló. Tatabánya, Multifunkcionális sportcsarnok, 5120 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Tatabánya: Bartucz – P. Rodríguez 4, Ancsin 4, TOPIC 4, Juhász Á. 1, Pergel 2, Krakovszki B. 2. Csere: Székely (kapus), Maras 4, Dissinger, Vilovszki, Ugalde 4/4, Eklemovics M. 1, Enomoto, Reza, Vajda 1. Vezetőedző: Dragan Djukics.
Szeged: MIKLER – Szilágyi 1, GARCIANDÍA 5, Bombac 1, Bánhidi 2, SZITA 7, FRIMMEL 9/3. Csere: NAGY M. (kapus), Kalaras, GABER 3, Mackovsek 3, Sostaric 2, Stepancic 2, Bodó 4, Gazsó 2/2. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/5.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában