Helyi sport

2024.03.03. 09:01

Folytatódott a széria, zsinórban nyolcadjára nyert a Kosársuli

Egerben sem tudták megállítani a Vásárhelyi Kosársulit.

Delmagyar.hu

A kékmezes vásárhelyiek Egerben is nyerni tudtak.

Fotó: Hunbasket.hu

Zsinórban aratott hét győzelemmel várhatta az Eger elleni idegenbeli bajnokit a Vásárhelyi Kosársuli.

A szoros első negyedet követően nem hagytak kérdést a vásárhelyiek: 18–21 után ugyanis a második negyed közepén Rosic hármasa után már 12 pont volt a vásárhelyi előny 24–36-nál. Ezt a különbséget a nagyszünetre meg is tudta őrizni a Kosársuli.

A fordulást követően ugyan tízen belülre jöttek a hazaiak, de Kelemen és Rosic is beszórt egy-egy triplát. Nem adta fel az Eger, olyannyira, hogy a negyed végén Ficsor hárompontosát követően közel egylabdásra csökkentették hátrányukat, 58–62.

A negyedik negyedet viszont egy 9–0-ával nyitották a vásárhelyiek, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset a Kosársuli, amely végül hét ponttal nyert, így egymás után a nyolcadik sikerét aratta az NB I./B Zöld csoportban.

A vásárhelyiek legközelebb ismét idegenben lépnek pályára, március 9-én a Nagykőrös vendége lesz a csapat.

Utasi Gábor: Nagyon örülök az újabb győzelemnek, mert idegenben nyerni mindig nehéz. Úgy érzem, végig kontrolláltuk a játékot, voltak hibák is persze, de szép megoldásaink is akadtak bőven. A beharangozóban írtuk, hogy a Falco után nekünk van a leghosszabb győzelmi sorozatunk az NB I-es csapatok közül. A mai győzelmünk után mi vagyunk a „legforróbb” csapat és ez jó érzés. Remélem, fent tudjuk tartani a formánkat a maradék négy fordulóra és akkor igencsak jó pozícióból várhatjuk a rájátszást!

Eszterházy KC-Vásárhelyi Kosársuli 78-85 (18-21, 15-24, 25-17, 20-23)
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport 22. forduló. Eger, Eszterházy Károly Egyetem, Leányka utcai sportcsarnok. Vezette: Bagi, Sentényi, Szőts.
Eger: Botka 15/3, Ficsor 12/6, Kerekes 3/3, Lengyel 1, Szicsák 20. Cserék: Rékasi 15/3, Bajusz 8, Máté 4, Kocsis. Vezetőedző: Klepej Roland.
Kosársuli: Rosic 17/12, Borbáth 5, Balogh 15/9, Bálint 18, Orgona 13. Cserék: Kelemen 17/15, Bősz, Knyur, Kass, Karsai. Edzőpáros: Utasi Gábor és Saša Vejinović.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában