Helyi sport

2024.03.02. 10:00

Fontos rangadókkal indul az NB III.

Egy fél kezdőcsapatnyi játékos távozott, de ugyanennyi érkezett is a Hódmezővásárhelyi FC-hez. Befejeződött az alapozás, vasárnap a labdarúgó NB III.-ban is sípjukba fújnak a játékvezetők. A 18. fordulóban 14 órától a HFC vendége közvetlen riválisa, a Körösladány lesz, míg a Szeged-Csanád GA II. ugyanebben az időpontban játszik “hatpontos” rangadót Cegléden.

Becsei Dávid

A sárga-kék mezes HFC és a kék-fekete mezes Szeged-Csanád GA II. is fontos bajnokival kezdi meg az évet.

Fotó: Karnok Csaba

– Maximálisan elvégeztük az eltervezett munkát. Egy pici hiányérzetem amiatt van, hogy akadt egy betegséghullám csapaton belül, akkor pedig nem úgy dolgoztunk, ahogy akartunk és két edzőmeccsünk elmaradt. Szerencsére eddig nem tapasztaltam jeleit, hogy hiányozna ez az időszak – vélekedett a Délmagyarországnak Antal Krisztián, a HFC vezetőedzője.

Elégedetten gondolt vissza a lejátszott hét felkészülési mérkőzésre is, egyedül a BVSC ellen látottak hagytak kívánnivalót.

– A BVSC elleni meccsünk elkeserítő volt, öt–nullára kikaptunk az NB II.-es csapattól. Utána megérkeztek az új igazolásaink, elkezdett alakulni a játékunk, a Szeged-Csanád GA II. ellen már nyertünk. Összességében hét meccsen egy vereség és hat győzelem a mérlegünk, de ebben voltak megyeegyes, ugyanakkor erős ellenfelek is – folytatta.

Vásárhelyre igazolt Busa Bence, Pleszkán Tibor, Török Kevin, Tóth Péter és Mahler Gergő, míg távozott Ondrejó Tamás, Tóth Dániel, Dobronoky Viktor, Juhász Jónás és Vladul Stefan. Utóbbi éppen a Szeged-Csanád GA II.-höz.

A harmadik helyen álló, 36 pontos Körösladány érkezik a 30 pontos HFC otthonába. Egy hazai sikerrel Antal Krisztián látótávolságán belülre kerülhetne a dobogó.

– Leginkább pontrúgásokból veszélyesek, elképzelhető, hogy visszaállnak védekezni. Én viszont egész héten arra biztatom a csapatom, hogy bátran, támadni akarva kezdjük a mérkőzést, mert a három pont megszerzésével önbizalmat is nyerhetnénk – jegyezte meg.

A Szeged-Csanád GA II.-től négyen távoztak a télen. Tóth Péter Hódmezővásárhelyen, Kovács Gergő Békéscsabán, Huszka Bendegúz Soltvadkerten, Heidrich Bence pedig Mórahalmon folytatja karrierjét. Az egyetlen érkező Vladul, míg az utánpótlásból többen felkerültek és az NB III.-as kerettel készülnek.

A Dél-keleti csoport két utolsó helyezettje találkozik egymással. A Cegléd eddig nyolc, a szegediek hét pontot gyűjtöttek. Mivel a csoportból négyen kiesnek, a biztos bennmaradást jelentő pozíciótól tíz pontra állnak a szegediek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában