Gyors gólok a Kozármisleny ellen

2024.03.10. 20:59

Győzelmével a Szeged-Csanád GA továbbra is ostromolja a dobogót – GALÉRIA

Akár még gólpárbajt is rendezhettek volna a lehetőségek alapján. Lüktető, ezáltal pedig közönségszórakoztató meccset játszott egymással a Szeged-Csanád GA és a Kozármisleny a Szent Gellért Fórumban. Papp Áron és Bíró góljaival 2–0-s sikert arattak a Tisza-partiak.

Becsei Dávid

A 4. percben máris egy kupacban a szegediek, mindenki a fejesgólt szerző Papp Áron nyakában.

Fotó: Karnok Csaba

A meccs első gólhelyzete rögtön góllá is érett. Egy előreívelt labdával Papp Áron futott el a jobb oldalon, ám a vendégek védője jól tisztázott szögletre a tizenhatoson belül. A pontrúgást viszont már nem tudták hatástalanítani, Papp Áron érkezett remek ütemben középen és fejelt a kapu közepébe nagyjából négy méterről, 1–0.

A vezetőgólt követően leginkább Kirchner révén veszélyeztettek a vendégek. Előbb ő maga próbálkozott, majd a korábban Szegeden is megfordult Daru Bencét hozta ziccerbe, de a támadó nem tudta bevenni egykori csapata kapuját, Molnár-Farkas Tamás védett. A hazaiaknál jól mozgott Palincsár, akit rendre kerestek is a társak labdával, jó helyen volt nála. Nyári akár növelhette is volna a szegedi gólok számát, de szöglete után a kipattanót “eltörte”, így az mellészállt.

Agresszívan kezdte a második félidőt a Szeged, amelynek ismét megszületett az eredménye. Az 50. minutumban nem tudta kihozni a labdát kapuja előteréből a Kozármisleny, lecsaptak rá a hazaiak. Egy szép kényszerítő után Bíró Bence nagyjából tíz méterről, középről kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–0.

Kétgólos előnye tudatában még szűkebb védekezésre váltott Alekszandar Sztevanovics együttese. Ez viszont felkínálta a lehetőséget arra, hogy labdaszerzések után veszélyes kontrákat vezessenek Magyar Zsolték. Többször sikerült is megfutni a vendégeket a szélen, de a gólok számát már nem sikerült növelni, bár Bíró lövése után felkiáltottak a szurkolók, de tizenhatról eleresztett kapáslövése az oldalhálóba vágódott.

Ami pedig a tabellát illeti, a Vasas 0–0-s döntetlent játszott az Ajkával, míg a Győr hétfőn fogadja a Honvédot, így a szegediek egy pontra megközelítették a dobogós angyalföldieket és a feljutó helyen álló győrieket a vasárnap 14 órakor kezdődő nyíregyházi bajnoki előtt.

Alekszandar Sztevanovics: – Remélem mindenki élvezte a meccset. Tudtuk, hogy veszélyes a Kozármisleny ellentámadásokból, de végig fegyelmezetten játszottunk, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Jól védekeztünk, uraltuk az átmeneteket, de a befejezéseknél jobban kell koncentrálni, mert a sok kihagyott helyzet máskor akár megbosszulhatja magát. Nagy köszönet a szurkolóknak, akik végig mellettünk álltak. A következő fordulóban a szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik számunkra Nyíregyházán.

Szeged-Csanád GA–Kozármisleny 2–0 (1–0)
Labdarúgás, NB II., Szeged, Szent Gellért Fórum, 1278 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Belicza, Tőkés).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Kővári, a szünetben) – Nyári (Földi, 91.), Bíró – Papp Á. (Óvári, 77.), Magyar, Palincsár (Gajdos, 67.) – Borvető (Klausz, 77.). Edző: Alekszandar Sztevanovics.
HR RENT-Kozármisleny: Lékai – Beke (Szabó B., 70.), Horváth D., Füredi (Bor, 81.), Turi – Nagy E., Major S. – Molnár Á. (Koszovscsuk, 81.), Nagy M. (Tóth Z., a szünetben), Kirchner – Daru (Horváth P., 64.). Edző: Aczél Zoltán.
Gólszerzők: Papp Á. (4.), Bíró (50.).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában