Életben maradt az esélye, hogy magyar rangadó legyen a BL-ben

2024.03.06. 22:34

Jó kezdés után szegedi vereség Párizsban

Garciandía és Martins jó játéka is kevés volt az OTP Bank-Pick Szegednek ahhoz, hogy pontot szerezzen Párizsban. Miklerék 13–9 után szétestek támadásban, a PSG 37–33-ra nyert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A szegediek a hatodik helyen jutottak tovább, az egyenes kieséses szakaszban a Telekom Veszprémmel vagy a Magdeburggal találkoznak.

Becsei Dávid

Imanol Garciandía kilenc akciógólt lőtt Párizsban, a Szeged legjobbja volt a hétgólos Martinssal.

Fotó: Karnok Csaba

A szegedi tervek alapján folyt a mérkőzés az első negyedórában. Nem érződött Bánhidi és Szita hiánya, a 8. percben 6–3-ra vezetett a Pick. Sok technikai hibát vétetett a PSG, a Szeged pedig kiemelkedő hatékonysággal lőtt. Mindezeknek köszönhetően a 14. minutumban már 4–8 állt a párizsi csarnok eredményjelzőjén.

Az Európa-bajnok balátlövő, Elohim Prandi pályára lépésével folyamatosan kapott erőre a PSG, amelynek kapujában Palickát Green váltotta. Ez a két változás, valamit a kinyitott francia védelem hatalmas pozitívumot hozott hazai részről, a 19. percben 7–9-nél kellett idő kérnie Kárpáti Krisztiánnak.

Négygólos előny

Martins-bombagólokkal, és Garciandía cunderezésével visszaállt a négygólos különbség a 21. percben, 8–12. Ezt követően viszont jött egy gólváltás, 9–13, majd az utolsó nagyjából hét percet a szegediek 6–1-re elveszítették, így a szünetre már 15–14-gyel mentek a csapatok.

Gálázott is a PSG

Borzalmasan alakult a második játékrész a Pick Szeged számára. A 36. percben 19–16-nál vezetett először hárommal a Paris Saint-Germain. Ezzel beindult az “úthhenger”, gálázva, gyönyörű és könnyű gólokat lőve a 47. minutumra 28–20 lépett el a francia bajnok. A Mikler helyett beálló Imsgard nem hozott védést, néhány percet követően jött is az újabb váltótárs Nagy Martin személyében. Az ő védéseinek is köszönhetően már nem nőtt tovább a különbség. A hajrára mindkét csapat “feladta” a védekezést, nyíltsisakos támadások közepette két kérdés maradt: mekkora különbségű lesz a PSG-siker, valamint Syprzak vagy Garciandía lesz a meccs gólrekordere. Előbbi tízet, utóbbi kilencet lőtt, míg a franciák négy góllal nyertek.

Lehet, hogy a Veszprém jön

Ezzel eldőlt, hogy az OTP Bank-Pick Szeged a hatodik helyen jutott tovább az A csoportból. A play offban a B csoport harmadik helyezettjével játszanak majd a Tisza-partiak. Az, hogy ott melyik együttes lesz a harmadik, holnap este derül ki a Telekom Veszprém–Magdeburg mérkőzésen. Amennyiben a veszprémiek pontot veszítenek, akkor az előző idényhez hasonlóan ismét Szeged–Veszprém párosítás lesz a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutásért.

Nyilatkozat:

Kárpáti Krisztián: – Jól kezdtük a mérkőzést, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Felvállaltuk, hogy egy jó tempójú, sok lerohanásra alapuló játékot játszunk, de ebbe sajnos belefáradtunk az első félidő végére. A második játékrész elején beragadtunk, a kialakult különbséget pedig már nem tudtuk ledolgozni az utolsó tíz percben, amikor ismét elkaptuk a fonalat. Jobban játszott ma nálunk a PSG, főleg támadásban voltak nagyon kreatívak, megérdemelten nyerték meg a meccset.

Az A csoport végeredménye: 1. THW Kiel 22, 2. Aalborg 19, 3. PSG 17, 4. Kielce 16, 5. RK Zagreb 14, 6. OTP Bank-Pick Szeged 13. 7. Kolstad 11, 8. Eurofarm Peliszter 0 ponttal.

Paris Saint-Germain–OTP Bank-Pick Szeged 37–33 (15–14)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 14. forduló. Párizs, Pierre de Coubertin. Vezette: Boricsics, Markovics (szerbek).
PSG: Palicka – Solé, TÖNNESEN 7, Steins 3, SYPRZAK 10/4, Holm 4, Grébille 2. Csere: GREEN (kapus), L. Karabatic 2, N. Karabatic 4, PRANDI 5, Peleka, Balaguer. Vezetőedző: Raúl González.
Szeged: Mikler – Sostaric 3, GARCIANDÍA 9, Kalaras 3, Mackovsek 3, Frimmel 1, Bombac. Csere: Imsgard, Nagy M. (kapusok), Gaber 2 Jelinic 1, Stepancic, Bodó 3, MARTINS 7, Szilágyi 1/1, Molina. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 3/1.
Kiállítás: 10, ill. 10 perc.

Most szünet jön a klubéletben, ugyanis a március 16-i hétvégén rendezik négy helyszínen az olimpiai selejtezőket. A magyar válogatott Tatabányán Tunéziával, Norvégiával és Portugáliával játszik. A Pick Szeged legközelebb március 20-án lép pályára, a PLER-Budapest vendégeként a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában