Helyi sport

2024.03.02. 07:00

Pécsett vágna vissza a hazai vereségért az SZTE-Szedeák

A válogatott Eb-selejtezői után folytatódik a férfi kosárlabda NB I./A csoport alapszakasza, amelyből már csak öt forduló van hátra.

Delmagyar.hu

Noah Locke-ra (labdával) Pécsett is kulcsszerep várhat.

Fotó: Török János

A márciusi hónapban eldől, mely nyolc csapat lehet ott majd a bajnoki negyeddöntőben, és melyik lesz az a további hat csapat, amely a kiesés elkerüléséért játszik újabb oda-visszavágós kört. Ennek az etapnak az első mérkőzésén az SZTE-Szedeák az NKA Universitas Pécs vendége lesz ma 19 órától.

Két azonos mérleggel, 8 győzelemmel és 13 vereséggel álló csapat találkozik ma este Pécsett. A két csapat szezonbeli első meccsét november végén a baranyaiak nyerték 97–90-re. Azóta mindkét csapatnál volt edzőváltás, az SZTE-Szedeák kispadjáról éppen a szünet előtt távozott Nikola Lazics, így a Tisza-partiak ma játszanak először a csapat élére egy év elteltével visszatérő Simándi Árpád vezetésével. A Pécset pedig már a novemberi meccshez képest nem Goran Tadics, hanem Csirke Ferenc irányítja. 

A szegediek ellenfelének kerete a bajnoki szünetben is változott, Shane Henry személyében ugyanis ötödik légiós csatlakozott az újonchoz, az amerikai kosaras az Oroszlány színeiben játszott már a magyar bajnokságban. 

Ránk fért egy kis szünet, tudtunk egy kicsit pihenni Keményen edzettünk az előző héten, játszottunk egy felkészülési meccset a Honvéddal, próbálunk ebből építkezni a folytatásra. Nagyon szoros a bajnokság, bárki odaérhet a rájátszásra, de azt gondolom, saját magunkkal kell foglalkoznunk, a saját játékunkat kell játsszuk. Nagy energiával kell játszanunk, a jó védekezésből pedig könnyű kosarakat szerezhetünk, Pécsen is nyerni szeretnénk – mondta a mérkőzést megelőzően a Szedeák csapatkapitánya, Balogh Szilárd.

Az alapszakaszból hátralévő öt forduló során egyébként háromszor is hazai pályán játszik majd az SZTE-Szedeák, amely a pécsi mérkőzésen kívül még Sopronba utazik, míg az újszegedi sportcsarnokban a Kaposvár, a Paks és a Debrecen lesz az ellenfél.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában