Tudósítás, jegyzőkönyv és nyilatkozatok

2024.03.02. 22:03

Szegedi rangadón állt talpra a Szentes nagy veresége után – GALÉRIA

A védelmek dominálták a Csongrád-Csanád vármegyei derbit a női vízilabda OB I.-ben. Három negyed után 5–5 állt az eredményjelzőn, az utolsó nyolc percben viszont a Szentes rutinja döntött és nyert 8–5-re a Tiszavirág Sportuszodában.

Becsei Dávid

Tátrai Szonja (a labdával) egyik lövése sem zárult góllal. Varga Viktória (kék 2-essapkában) a szentesiek egyik legjobbja volt.

Fotó: Karnok Csaba

Népszerű kora délutáni elfoglaltságnak bizonyult a csongrád-csanádi rangadó a női vízilabda OB I.-ben, amelynek első negyedében teljesen domináltak a védelmek. Szegedi lövések egészen hat és fél percig nem veszélyeztette a vendégek kapuját, ugyanis Vargáék rendre blokkoltak. Két veszélyes lövést Erdélyi jegyzett, az első elszállt a kapu mellett, a másik pedig a lécen csattant. Az első negyed egyetlen gólját a szegedi Bereczki Luca szerezte, akire nem értek ki a vendégek védői, így ziccert lőhetett, 1–0. Ezután Varga még kétszer “megtornáztatta a hazaiak kapusát, először a keresztléc, majd Gyöngyösi állta útját a labdának.

Két perc elteltével a második negyedben megszületett az első szentesi gól Hnatyszyn Kinga révén. Sokáig viszont nem mutatott döntetlent az eredményjelző, Botka Zsófia ugyanis a következő szegedi támadást gyorsan gólra váltotta, 2–1. Bereczki is betalált ismét, először hízott kétgólos a különbség, 3–1. A nagyszünetre viszont már 4–3-as vendgelőnnyel mentek a csapatok, ugyanis Kövér-Kis átlövésgólját Horváth Lucáé követte, majd ikertestvére, Zsófi centerezett remekül, 3–4.

Kiélezett és küzdelmes játék folyt a medencében. Ahogyan azt várni lehetett a harmadik negyedben sem dőlt el semmi, ugyanis mindkét csapat az első negyedben felhúzott, kemény védőfalával folytatta. Pap Mirtill egyenlített, a Szentes még vezetett Varga sikeres büntetőjével, de akcióból nem sikerült betalálniuk a szentesieknek, így Bereczki picit szerencsés – rosszkéz oldalról a rövid kapufa és a kapus között bepattintotta a labdát – harmadik találatával 5–5, ennyiről indult a negyedik negyed.

Varga és Bicskei is emberelőnyt értékesített vendégoldalról, ami után már nem tudott visszajönni a meccsbe a Szeged. A szentesi pontot az i-re Horváth Zsófi centergólja rakta fel.

A női OB I. alapszakaszának 12. fordulójában kedden 19 órától a Szentes az UVSE-fogadja, míg szombaton 16 órától a Szeged Tatabányán ugrik medencébe.

Zue.hu Szegedi VE–Valdor Szentes 5–8 (1–0, 2–4, 2–1, 0–3)
MOL női vízilabda OB I., 11. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 110 néző. Vezette: Vályi F., Sajben.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Tátrai, Bocskay, Pádár B., Botka 1, Bereczki 3. Csere: Baksa B., Pap 1, Gálicz, Miklós D., Botka, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Hnatyszyn 1, Bicskei 1, Horváth L. 1, Kövér-Kis 1, Boldizsár R. Csere: Horváth Zs. 2, Tyukász, Erdélyi, Korom. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 5/4.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.

Szabó Tamás: – Minden vereség bosszant, ez pedig különösen. Gratulálok a Szentesnek. Sokáig 5-5 volt, de ők tovább higgadtak maradtak. A Szentesnek is sok fiatal játékosa van, de a rutinos játékosok jelentették ma délután a különbséget. Az valószínűleg nem véletlen, hogy mindkét meccsünket ők nyerték kis különbséggel, még előrébb járnak. A mérkőzés elején nagyon szépen működtek azok a dolgok, amiket megbeszéltünk, a második negyedben mutatott játékunk viszont már nagyon nem tetszett. Két-három könnyű gólt adtunk a Szentesnek talán. Felőrölt bennünket, hogy támadásban próbáltunk többet nyújtani, emiatt védekezésben is többet hibáztunk. Sajnálom, hogy nem sikerült itthon tartani legalább egy pontot.

Matajsz Márk: – Szerdán kaptunk egy kis ízelítőt a magasszintű vízilabdából Dunaújvárosban. Nemcsak azért fontos, hogy megszereztük Szegeden a három pontot, mert vármegyei rangadó volt, hanem mert talpra tudott állni a csapat a nagy vereségből. Minden dicséret megilleti a hazaiakat, jó csapatot rakott össze Szabó Tamás. A végén kulcsnak bizonyult az emberelőnyünk, amit értékesítettünk és elléptünk két góllal. Tiszta szívből gratulálok mindkét csapatnak, a nyíltsisakos küzdelemből most mi jöttünk ki jobban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában