Helyi sport

2024.03.24. 18:42

Véget ért az alapszakasz a vármegyei I. osztályban - FOTÓK

Az utolsó fordulót rendezték a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály alapszakaszából. Egy tízessel zárta le az idény ezen részét az SZVSE, az Algyő kezdhet majd másodikként, a Mórahalom pedig harmadikként, a Szentesé volt a forduló egyetlen idegenbeli győzelme.

Vajgely Pál

Küzdelmes meccset vívott egymással az Algyő és a Kiskundorozsma.

Fotó: Török János

Kiütéses győzelemmel zárta az alapszakaszt az SZVSE: a Vasutasok már korábban bebiztosították, hogy megnyerik az idény első részét, most pedig az Ásotthalom ellen tízszer voltak eredményesek, ezzel az idény legnagyobb arányú győzelmét aratta. Az SZVSE így 22 meccsen 98 gólt lőve, 14 pont előnnyel zárta az élen az alapszakaszt.

Az Algyő kezdheti majd második helyről a rájátszást, miután legyőzte a Kiskundorozsmát a forduló rangadóján. A hazaiak Deák Donát gólját követően kerültek előnybe, aki Csányi Ádám visszagurítását lőtte a sarokba. A meccs vége igencsak paprikássá sikerült, miután a dorozsmaiak azt reklamálták, hogy Ottlik Máté úgy kapott második sárgát, így pirosat, hogy korábban még nem mutatta fel neki a sárga lapot a játékvezető, ezt követően több kemény belépő jellemezte az egyébként odáig teljesen sportszerű mérkőzést.

Ugyan nem sikerült győzelemmel zárnia, de így is a harmadik helyről kezdheti majd a rájátszást a Mórahalom, amely a Bordány vendégeként játszott döntetlent. A mórahalmiak azonban több győzelmüknek köszönhetően megelőzik a Tiszaszigetet.

Bány Tamás csapata egy alapvonalról visszajátszott akció után, majd egy pontrúgást követően került kétgólos előnybe. Később egy kezezés miatt járó tizenegyesből szépített ugyan a HFC II., de a második félidőre elfáradtak a vendégek, ezt pedig kihasználta a Tiszasziget.

A forduló egyetlen vendéggyőzelmét a Szentesi Kinizsi aratta, amely Makón tudott nyerni: a Kurca-partiak Illés kapáslövésével vitték el a három pontot Makóról, aki Mihály remek ütempasszát váltotta gólra. 

 

Vereséggel hangolt a folytatásra a sereghajtó FK Szeged is, amely Balástyán maradt alul, ezzel kilencpontos hátrányból kezdheti majd a szezon következő szakaszát. A húsvéti hétvégén már felső- és alsóházban játszanak majd a csapatok, az első hat csapat a felsőházban folytatja, míg a hetediktől tizenkettedik helyen végzett csapatok az alsóházban szerepelnek, és döntenek az érmek, valamint a kiesés sorsáról.

Hétfőn sorsolnak


Az MLSZ Csongrád-Csanád vármegyei igazgatósága hétfőn 8.30-tól elkészíti a rájátszás menetrendjét, azaz a sorsoláson kiderül, milyen párosításokban zajlik majd a felső- és alsóházi rájátszás, amely még egy oda-visszavágós kört, azaz 10 mérkőzést tartogat a csapatok számára.

Vármegyei I. osztály, 22. forduló

Tiszasziget–Hódmezővásárhelyi FC II. 5–1 (2-0)
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Kiss Dávid – jól (Szeles, Gera).
Tiszasziget: Tombácz – Papp Á., Nagy A. (Varga Z., 78.), Szilágyi (Szabó D., 78.), Skribek B., Bálint, Skribek Á. (Buzsáki, 83.), Baka (Tóth I., 70.), Dancsok (Varga G., 83.), Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
HFC II.: Jandó – Vass, Orovecz, Pálinkás, Bencze, Buzás, Czékus, Marton (Mihály, 78.), Patkós (Karácsonyi, 60.), Török, Kis D. (Herczeg, 56.). Edző: Vinnai István.
Gólszerzők: Szilágyi (4., 22.), Tóth J. (61.), Dancsok (73.), Bálint (91.), ill. Orovecz (38., 11-esből).
Jók: Papp Á., Szilágyi, Skribek Á., ill. Czékus, Bencze. 
Bány Tamás: Az utolsó két meccset mindenféleképpen szerettük volna győzelemmel zárni, ez sikerült is. Innentől Al Pacinót idézve, minden héten háború! 
Vinnai István: Fiatal csapatunk a hétvégi kettős terhelést a mai mérkőzésen nem tudta feldolgozni. Amíg erőnkből futotta, partiban voltunk.

Balástya–FK 1899 Szeged-SZEOL 2–0 (1-0)
Balástya, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – jól (Kócsó, Tihanyi).
Balástya: Mészáros – Sári, Bitó (Gonda, 91.), Szobácsi, Szádeczky (Vámos T., 55.), Horváth Cs., Szántó (Muró, 86.), Márkus, Vörös (Tóth D., 73.), Tóth G. (Mágocsi, 60.), Bárkányi. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
FK Szeged: Kőrösi – Bóta (Tóth Á., 75.), Tóth G., Tóth A., Csuka (Indre, 75.), Hegyesi B. (Kozma, 86.), Cs. Tóth (Hegyesi P., 60.), Magyar, Oláh, Sisák, Miklós (Varga V., 60.). Edző: Dóra János.
Gólszerző: Bitó M. (19., 90.).
Jók: mindenki, ill. Magyar. 
Szádeczky Zalán: Egy gyenge színvonalú mérkőzésen tudtuk megszerezni a győzelmet egy nagyot küzdő ellenfél ellen. Örülök, hogy végre nyerni tudtunk, büszke vagyok a csapatra! Minden jót az FK-nak!
Dóra János:Szemeddel láss, szíveddel érezz, ha valami fáj, csak nekem mondd el. Gratulálok a Balástyának!

DB Futball Bordány SK–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 2–2 (1-2)
Bordány, 100 néző. Vezette: Kőhalmi Attila – jól (Gargya, Dobó).
Bordány: Vasas – Forgó, Kovács K. (Márton, 85.), Kovács P., Visnyei, Rácz M. (Pióker Ta., a szünetben), Kiss T., Kis L. (Krizs, 73.), Mondics, Sárkány (Fodor, 60.), Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Mórahalom: Mison – Tajthy, Vajda, Róka, Hatvani (Csehó, 67.), Rádóczi Dáv., Ábrahám, Holcsi, Pióker Ti. (Czékus, 90.), Dobronoky (Heidrich, 20.), Bokányi. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Kovács K. (15.), Kovács D. (66.), ill. Hatvani (23.), Heidrich (28.).
Jók: mindenki, ill. Mison, Róka, Hatvani.  
Nagy Torma Ricsárd: A mérkőzés egyes időszakaiban mindkét csapat lezárhatta volna a meccset, és három ponttal távozhatott volna. Összességében igazságos döntetlen született. Büszke vagyok a játékosaimra!
Papp Endre: Egyik csapat sem érdemelt ma győzelmet. Örülök, hogy veretlenek maradtunk az idén, és így kezdhetjük a rájátszást, de jobban zavar, hogy a mai meccs ismét vezéráldozattal járt.

M-Perfect Home-Algyő–Kiskundorozsma 3–0 (1-0)
Algyő, 150 néző. Vezette: Szomjú Richárd – gyengén (Marton, Horváth B.).
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Kiss R. (Dudás, 58.), Horváth A., Patai (Buchholcz, 76.), Deák (Kovács M., 81.), Csányi Á., Bogdán (Bozóki, 62.), Pócs, Selyem (Kardos, 85.). Edző: Fülöp Tibor.
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á. (Bodonji, a szünetben), Molnár K., Kalapács (Agócsy, 85.), Hochheiser, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Bozsó (Simon, 83.), Kis B. (Veszelka, a szünetben). Edző: Ottlik Sándor.
Gólszerzők: Deák (24.), Bozóki (76.), Buchholcz (79.).
Kiállítva: Ottlik Máté (87.).
Jók: Vastag, Pócs, Deák, Patai, Selyem, ill. Zékány. 
Fülöp Tibor:Remek egyéni teljesítmények voltak, de csapatként is jól működtünk. Örülök, hogy ez a stabilitás jellemez bennünket. 
Ottlik Sándor:Egy jobb csapat ellen megérdemelt vereséget szenvedtünk. Gratulálunk az Algyőnek! Bízunk az MLSZ-ben, hogy helyt ad a reklamálásunknak, és az egy sárgával kiállított játékosunkat nem tiltják el.

Makó–Szentesi Kinizsi 0–1 (0-1)
Makó, 80 néző. Vezette: Paczér Balázs – jól (Pap, Kis).
Makó: Bohák N. – Dancsó, Bohák D., Fancsali (Béres, 66.), Vas, Kardos, Frank (Pepó, 84.), Borbély (Czebe, 66.), László (Beke, a szünetben), Pataki, Rakity (Petrovics, 75.). Edző: Botlik Róbert.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Illés (Berkó, 82.), Rostás, Bartucz B., Mihály (Szőke, 72.), Locskai, Péter (Bartucz P., 58.), Rácz D., Piti, Becsek (Koncz, 89.), Bertók (Sarusi, 68.). Edző: Szöllősi Ferenc.
Gólszerző: Illés (35.).
Kiállítva: Bohák N. (97.).
Jók: Bohák D., Dancsó, Rakity, ill. mindenki. 
Botlik Róbert: Egy gyenge első félidő után mindent megtettünk, de a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. Gratulálok a Szentesnek! 
Szöllősi Ferenc: Kevés helyzetünkből egyet értékesítve, fegyelmezett védekezéssel, és némi szerencsével értékes három pontot szereztünk. Sok sikert kívánunk a felsőházban a Makónak!

SZVSE-G-Falc Kft.–Ásotthalom 10–0 (7-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Dr. Hegyi Eszter – kiválóan (Mucsi, Burzon).
SZVSE: Seres – Kormányos, Csamangó, Rádai, Beretka, Albert, Mezei, Ábrahám-Fúrús (Kelemen V.), Lévai (Mészáros), Papp Á., Baji. Edző: Kelemen Balázs.
Ásotthalom: Mityók – Víg (Tóth A.), Malatinszki D., Farkas, Vetstein, Kukli, Szilágyi, Király, Kothencz G., Sándor (Horváth B.), Hevesi M. Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Beretka (3), Albert (3), Lévai (2), Ábrahám-Fúrús, Mészáros.
Jók:mindenki, ill. senki. 
Kelemen Balázs:Gratulálok a csapatnak, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk! Ugyanilyen koncentrációval kell folytatnunk a továbbiakban is. 
Hevesi Tibor:Nyuszi módon futballoztunk, pedig csak egy hét múlva lesz Húsvét. Gratulálok az SZVSE-nek az alapszakasz-győzelemhez! 

A vármegyei I. osztály állása
    1.    SZVSE    22    20    0    2    98    –    26    60
    2.    Algyő    22    14    4    4    50    –    20    46
    3.    Mórahalom    22    13    4    5    52    –    24    43
    4.    Tiszasziget    22    12    7    3    52    –    22    43
    5.    Dorozsma    22    13    3    6    40    –    23    42
    6.    Makó    22    9    4    9    44    –    49    31
    7.    Balástya    22    8    2    12    35    –    56    26
    8.    Szentes    22    6    4    12    40    –    58    22
    9.    HFC II.    22    6    1    15    33    –    60    19
    10.    Bordány    22    5    4    13    31    –    59    19
    11.    Ásotthalom    22    4    4    14    21    –    56    16
    12.    FK Szeged    22    3    1    18    21    –    66    10

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában