Helyi sport

2024.04.25. 07:00

A szerdai energiával folytatná a Szedeák

Szombaton újabb fontos meccs vár az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatára, amely szerdán magabiztos sikert aratott az Oroszlány ellen.

Vajgely Pál

Balogh Szilárdék végig uralták az Oroszlány elleni meccset.

Fotó: Gémes Sándor

Húszpontos sikert aratott szerdán az Oroszlány ellen az SZTE-Szedeák, amely ezzel újabb fontos lépést tett a bennmaradás felé az NB I./A csoportban. Az elmúlt találkozókkal ellentétben ezúttal remekül kezdett a Szedeák, amely hamar több mint tíz ponttal is vezetett – az OSE ugyan feljött egyetlen pontra a nagyszünetre, de a harmadik negyedben a szezon egyik legjobb tíz percét produkálta a Szedeák. Bognár Kristófék hat ponton tartották ebben a negyedben ellenfelüket, és 22 pontot vertek ellenfelükre, ezzel pedig megalapozták a sima győzelmet.

Fontos volt, hogy jól kezdjünk, jó energiákkal játszottunk. A második negyedben voltak hibáink, ezeket majd kiemelezzük. Nehéz negyven percen keresztül fenntartani a fókuszt, de a második félidőben nem engedtünk könnyű kosarakat az Oroszlánynak, ezáltal sikerült egy sima győzelmet aratnunk. Nem nyugodhatunk meg, készülünk tovább, szombaton fontos mérkőzés következik a Kaposvár ellen, holnaptól már erre készülünk. Köszönjük a szegedi közönség biztatását – összegzett Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Simándi Árpád csapata ezúttal jól kezdte a meccset. 
Fotó: Gémes Sándor

A Szedeák számára szombaton következik a következő kihívás, amikor is a Kaposvár érkezik az újszegedi sportcsarnokba. Amennyiben a sereghajtót is legyőzné itthon a Tisza-parti gárda, akkor öt fordulóval a vége előtt négy győzelem lenne az előnye a szegedieknek a somogyiakkal szemben. Az idény végén csak az utolsó, 14. helyen végzett csapat esik ki az A csoportból.

Jól felkészültünk az Oroszlányból, tudtuk, hogy nagyon jó légiósaik vannak, szeretik diktálni a tempót. Jó támadójátéka van az OSE-nak, ezt próbáltuk minél jobban semlegesíteni. Szerintem jól működött a védekezésünk, ezáltal könnyű kosarakat tudtunk szerezni. Jó ritmusba kerültünk, járt a labda támadásban. Megérdemelten nyertünk, ezzel az energiával szeretnénk folytatni, és megverni a Kaposvárt – mondta a meccset követően Balogh Szilárd, a Szedeák csapatkapitánya.

Gratulálok a Szegednek, csapatként remekül játszottak, és mellette remek egyéni teljesítmények voltak, ez nálunk hiányzott. Az nem normális, hogy ilyen kevés faulttal ilyen sok pontot kapunk, ez nem először fordul elő. Zsinórban ez a harmadik vereségünk, együtt kerültünk ebbe a nehéz helyzetbe, ahonnan együtt is kell kimásznunk. Nehéz hazai mérkőzés következik, de vissza akarunk térni a győzelem útjára. Tudjuk, hogy most nem szolgáltunk rá, de nagy szükségünk lesz arra a nagyszerű közönségre, ami mindig vár bennünket Oroszlányban. El kell fogadnia mindenkinek, hogy senki nem állhat az OSE fölött! Azért dolgozunk, hogy ez a csapat a lehető legjobb eredményt érje el, ezt a csapaton belül mindenkinek tiszteletben kell tartania – nyilatkozta Váradi Kornél, az Oroszlány vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában