A tabella első és második helyezettje csap össze

2024.04.04. 14:00

Bajnokavatás lesz Szegeden

A férfi tekecsapat szuperliga utolsó, 18. fordulójára maradt a döntés, melyik csapat nyeri meg a 2023–24-es bajnoki sorozatot. Szombat 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Szegedi TE a Kaposvárt fogadja.

Mádi József

Zapletán Zsombor kiélezett mérkőzésre számít.

Fotó: Karnok Csaba

Nincs tovább. Eldől minden. Egyetlen mérkőzésen múlik a bajnoki cím sorsa, és ezt az egyetlen találkozót éppen az elsőségre hajtó két csapat, a Szegedi TE és a Kaposvár vívja a férfi tekecsapat szuperligában.

Az azért sokakat meglephetett, hogy az első helyért a Szeged mellett nem a Zalaegerszeg, vagy netán a Répcelak küzd, hanem a somogyiak, akik váratlanul léptek előre esélyessé azzal, hogy otthon legyőzték a Szegedet, a Zalaegerszegen kétszer is, a répcelaki együttest egyszer, miközben az egyetlen vereségük éppen a vasiaktól van a Szentgotthárd elleni döntetlen mellett. A zalaiak negyediknél jobbak nem lehetnek már, a harmadik Répcelak pedig a Szeged veresége esetén pontban utolérheti Karsaiékat, de az egymás elleni eredmények miatt meg nem előzheti.

A csapat két játékosát kérdeztük meg arról, mit is várnak a meccstől.

– Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy jó csapat érkezik hozzánk, és a mérkőzés elejétől a végéig maximálisan koncentrációval kell játszanunk. De azt sem szabad elfelejtenünk, hogy mi játszunk hazai pályán... Rengeteg nagy győzelmet ünnepeltünk már itthon, ha felszabadultan tudjuk az örömjátékot megvalósítani, akkor az ismét meghozza a sikert – mondta a hatszoros világbajnok Kiss Norbert.

 – Túl nagy okosságot nem tudok és nem is szándékozok mondani. Úgy alakult a bajnokság, hogy az utolsó meccsen az aktuális első helyezett jön a második helyezetthez. Azt szeretném, ha a mérkőzés végén ez a két csapat helyet cserélne a tabellán – nyilatkozta a szintén világbajnok Zapletán Zsombor.

A találkozó szombat 14 órakor kezdődik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. Az biztos, hogy remek hangulat lesz a csarnokban, hiszen rengetegen szurkolnak majd a hazai alakulatnak. Azt azért ne feledjük el, hogy több remek játékos is szerepel a somogyi alakulatban, így például Kovács Gábor, Botházy Péter, Farkas Sándor vagy Pintér György, akik mind rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok, ráadásul közülük Kovács szerepelt szegedi színekben is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában