A félidőben hátrányban volt a Szeged, végül két gólt is szerzett

2024.04.14. 19:25

Fordítást ért a remek utolsó negyedóra

Hazai pályán fogadta a szombathelyi Haladást a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II. 28. fordulójában. A Szent Gellért Fórumban rendezett találkozón a vendégek vezettek, a Szeged viszont fordított és nyert.

Mádi József

Zuigéber Ákos (kék-feketében) sokat volt játékban.

Fotó: Gémes Sándor

Mindkét csapat magas letámadással kezdte a mérkőzést, így amire a felek megszokták ezt a harcmodort, eltelt tíz perc esemény nélkül.

Ébredeztek az együttesek, ennek jele volt Szilágyi Zoltán fejese, amely mellément, valamint egy bátor szegedi mentés a kapu elé érkező Kelemen Marko elől. Az ivószünetig sem igazán forogtak veszélyben a kapuk, leginkább mezőnyben történtek az események. 

És ez így maradt a következő tíz percben is amellett, hogy az iramra nem lehetett panasz. A félidő hajrájában teljesen váratlanul szerzett vezetést a Haladás, amikor a 41. percben jobb oldali akció végén Mohos gurította vissza a labdát Szakály A. elé, aki az ötösről betalált, 0–1.

A második félidő is Haladás-helyzettel kezdődött, az 51. percben Nyíri került lövőhelyzetbe a 16-oson belül, kissé jobbra kisodródva ellőtte a labdát a jobb kapufa mellett.

A Szeged sehogyan sem találta az ellenfél 16-osa felé vezető utat, bár az 56. percben Zuigéber Ákos éles szögből kapura tekert labdájába bele kellett érnie Pálfi Donátnak.  

A 64. percben megint Zuigéber lőhetett volna gólt, ám jobb lábas próbálkozása után a labdát Pálfi lábbal védte.

A 76. percben jött az egyenlítés, amikor jobb oldali szabadrúgásból Magyar Zsolt tekert félmagasan a kapu elé, Márkvárt Dávid a röviden érkezett, estében beleért a labdába, amely a jobb oldali kapufáról pattant a hálóba, 1–1.  

A 89. percben pedig megérkezett a győztes gól is: remek egyérintős szegedi jobb oldali támadás végén Márkvárt gurította vissza a labdát az ötösre, ahol Bíró Bence érkezett, és a kapuba belsőzött, 2–1.

Alekszandar Sztevanovics: – Nagy győzelem volt, gratulálok a srácoknak. Fontos siker ez, ez mert egy szervezett csapattal játszottunk, és előnyt is adtunk nekik, ennek okait meg kell vizsgálni. A cserék után kontrolláltuk a középpályát,  növeltük a ritmust és fordítottunk, megérdemelten győztünk. A szünet utáni hozzáállásra büszkék lehetünk, köszönjük a szurkolók támogatását, hiszen szívszorítóan alakult a sorsa, de most ki kelle élvezni a sikert.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–1 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1626 néző. Vezette: Pillók Ádám (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. – Könczey (Kővári, a szünetben), Szilágyi Z., Horváth M., Gera N. – Haris (Bíró B., a szünetben), Magyar Zs. (Tóth B., 90+2.) – Zuigéber, Márkvárt, Nagy R. (Óvári, 64.) – Borvető (Klausz, 64.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Haladás: Pálfi – Nyíri V. (Beronja, 80.), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Szakály A., Zvekanov (Pintér A., 65.), Erdei, Mohos (Jancsó, 80.) – Kelemen M. (Szijjártó, 65.), Horváth R. (Szvoboda, 89.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
Gólszerzők: Márkvárt (76.), Bíró B. (89.), ill. Szakály A. (41.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában