Helyi sport

2024.04.07. 08:52

Mindenki hozzátett a Szedeák kupabravúrjához

Zsíros Péter magára vállalta az utolsó dobást, Simándi Árpád is a csapatot méltatta. Ma 20 órától a Szolnok lesz az ellenfél a döntőben.

Vajgely Pál

Újabb zseniális teljesítmény a szegedi csapattól, ma este ismét döntőt játszik a Szedeák a kupában!

Fotó: Dömötör Csaba

2022 után ismét meglepte a Falcót a magyar kupában az SZTE-Szedeák: a budapesti négyesdöntő elődöntőjében a szegediek elképesztő bravúrt bemutatva, 97–86-ra győztek a kupában és a bajnokságban is címvédőnek számító szombathelyiek ellen, ezzel bejutottak a sorozat döntőjébe.

Mondtam is, hogy enyém lesz az utolsó dobás! Nagyon örülök neki, hogy összejöttek ezek a dobások. Extra napot fogtunk ki, a sikerünkhöz pedig nagyban hozzájárult Noah Locke kiváló játéka, de mindenki hozzátette azt, amit tudott, legyen szó védekezésről, támadólepattanóról, vagy földöncsúszásról, bármiről. Nagyon büszke vagyok mindenkire! Két éve a Szolnokban játszottam, akkor mi nyertünk a Szolnokkal a döntőben, most remélem, ez fordítva lesz. Azt gondolom, a Szolnok játékstílusa jobban fekszik nekünk – mondta Zsíros Péter, aki 9 ponttal járult hozzá a győzelemhez, és a végjátékban egy kulcsfontosságú triplát szerzett.

Zsíros ismét kupagyőztes lehet, ám két évvel ez előtt a Szolnok színeiben tehette ezt meg éppen a Szedeák ellen: ma este 20 órától a két csapat ismét összecsap a magyar kupa döntőjében, miután az Olajbányász a Pécset múlta felül a szombat esti másik elődöntőben.

Hatalmas kalapemelés a csapat előtt! Sokan emlegették a két évvel ez előtti mérkőzést, de minden mérkőzés más. Extrát játszott a csapat, mentálisan elképesztőt mentek a srácok ma, akár egyenként, de nem akarok kiemelni senkit, mert ez egy igazi csapatmunka volt. Az egész mérkőzésen nagyon koncentráltak voltunk, maximálisan megérdemlik a srácok azt, hogy bejutottunk a döntőbe. Hogy jól játszott-e a Falco vagy sem, azt nem az én tisztem megítélni, az biztos, hogy mi nagyon jól játszottunk, és hatalmas elismerés a fiúknak! – nyilatkozta Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

A 20 órától kezdődő SZTE-Szedeák–Szolnok magyar kupa-döntőt az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában