A Honvéd vendége lesz vasárnap 16 órától a Szeged-Csanád GA

2024.04.05. 10:05

Önbizalom, bátorság, kurázsi

Nagyon nehéz idegenbeli mérkőzés vár vasárnap 16 órától a Szeged-Csanád GA-ra a labdarúgó NB II.-ben. A 27. fordulóban a nagy múltú Honvéd otthonában szerepelnek a Tisza-partiak.

Mádi József

Papp Áronnak (jobbról) a kapu előtt határozottabbnak kell lennie.

Fotó: Gémes Sándor

A hagyományaihoz méltatlanul szerepel a labdarúgó NB II.-ben a Honvéd. A korábbi 14-szeres első osztályú bajnokcsapat ugyanis az NB I.-ből kiesve esélyt sem adott magának, hogy beleszóljon a feljutási harcba. Jelenleg a 18 együttes felvonultató mezőnyben csak a 12. helyen áll a fővárosi alakulat mindössze öt pontra a kieső helyek egyikétől. Igaz, a Győrt például legyőzték Csertői Aurél tanítványai, illetve a Nyíregyházával is ikszeltek, de a velük azonos szinten lévő együttesek ellen botladoztak. Ezért is lehet veszélyes ellenfél a szegedieknek, hiszen ha nem kell kezdeményezniük, csak kontrázhatnak, akkor életveszélyesek. 

A szegediek egy kínos kudarc után próbálnak majd felállni, hiszen a Tiszakécske elleni 2–0-s vereség hagyhatott nyomokat a játékosokban. Az előző mérkőzésen Palincsár Martin, Tóth Bence sérülés miatt nem állhatott a stáb rendelkezésére, míg Márkvárt Dávid keveset edzett a csapattal szintén sérülés miatt, ezért nem kockáztatták a játékát még hátrányban sem. 

– A Honvéd tehetséges játékosokból álló csapat. Nem nyújthatunk még egyszer olyan produkciót, mint a Tiszakécske ellen. Minden játékosnak meg kell értenie, számára milyen fontos a klub. Mindannyiunktól teljes odaadás és fókusz szükséges, illetve a maximális taktikai fegyelmezettség a minimum elvárás a sikerhez. Hiszem, hogy a játékosaim nagyobb egyéni felelősséget vállalnak a pályán, mint általában. Önbizalom, bátorság, kurázsi. Meg kell csinálnunk! – buzdította játékosait a szegedi vezetőedző, Alekszandar Sztevanovics.

A szegedi szurkolók is ott lesznek a találkozón, hiszen vonatos utat szerveznek, hogy láthassák a fővárosi mérkőzést. A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a budapesti Bozsik Arénában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában