Helyi sport

2024.04.04. 12:35

Tovább csökkenti-e a különbséget az Algyő a hétvégén?

A második forduló következik a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásából, a felsőházban két kulcsfontosságú mérkőzést rendeznek. A vármegyei II. osztályban újabb derbi vár a Mindszenre.

Vajgely Pál

A fehérmezes Algyő most a Mórahalmot fogadja szombaton.

Fotó: Török János

A vármegyei I. osztály rájátszásának második fordulójában a felsőházban Makóra látogat a listavezető SZVSE, míg az üldözők ezúttal egymással ellen játszanak. Ezáltal a hétvége egyik kérdése lehet, hogy tíz ponton belülre jön-e az Algyő, jelenleg 11 pont az algyőiek hátránya a második helyen. A forduló egy péntek esti, alsóházi meccsel, a HFC II.–Bordány meccsel kezdődik, ugyanitt a sereghajtó FK Szeged számára nagyon sokat jelenthetne, ha legyőzné az Ásotthalmot, ugyanakkor a vendégek sikere már-már kilátástalan helyzetbe hozhatná a szegedieket.

A vármegyei II. osztályban az elveszített, Csongrád elleni mérkőzést követően egy újabb olyan csapat vár a Mindszentre, amely a dobogóért való küzdelemben számíthat sokat, hiszen a mindszentiek Deszkre utaznak. A továbbra is pontveszteség nélkül menetelő Sándorfalva a jó formában lévő Mártélyt fogadja.

A harmadosztályban Baksra utazik az élen álló Tiszasziget II., a két csapat között lévő hatpontos különbség tehát le is feleződhet, ha úgy alakul a mérkőzés. A második helyezett Öttömös a Forráskút ellen játszik hazai pályán, és amennyiben nyer, akkor zárkózhat a Tiszasziget II.-höz. 

Vármegyei I. osztály, rájátszás, felsőház, szombat, 16 óra: Algyő–Mórahalom, Kiskundorozsma–Tiszasziget, Makó–SZVSE. Alsóház, péntek, 18 óra: HFC II.–Bordány. Szombat, 16 óra: Balástya–Szentesi Kinizsi, FK Szeged–Ásotthalom. 

Vármegyei II. osztály, szombat, 16 óra: Apátfalva–Csongrád-Draxi-Gép Kft., Tömörkény–UTC, Sándorfalva–Mártély, Zsombó–Algyő II., Röszke–St. Mihály, Mindszent–Deszk. Vasárnap, 16 óra: Csanytelek–Csengele. 

Vármegyei III. osztály, szombat, 16 óra: Baks–Tiszasziget II. Vasárnap, 10 óra: Makó FC-Duocor-Givaudan–Földeák. 16 óra: Öttömös–Forráskút, Ruzsa–Pusztamérges, DB Futball Bordány SK II.–Szatymaz, Üllés–Zákányszék. A Csanádpalota szabadnapos. 

Vármegyei IV. osztály, Homokháti csoport, szombat, 16 óra: Dóc–Kistelek, Domaszék–Csanytelek II., Fülöp SE–Gyálarét. Vasárnap, 16 óra: Balástya II.–Tömörkény II. Az Újszentiván szabadnapos. Tisza-Maros csoport, szombat, 14 óra: Mindszent II.–Eperjes. 16 óra: Hódmezővásárhelyi FC III.–Ópusztaszer, Kübekháza–Kiszombor. Vasárnap, 16 óra: Pázsit SE–Tápé, Nagylak–MAS SE. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában