A Szentes itthon, a Szeged idegenben játszik

2024.04.02. 18:25

Újabb hétközi forduló vár a női vízilabdacsapatokra

Az utolsó csúsztatott fordulót rendezik meg ma este a női vízilabda OB I.-ben, amelynek köszönhetően “kiegyenesedhet” a tabella. A nyolcadik fordulóban 19 órától a Valdor Szentes a bajnoki címvédő Egert fogadja a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában, míg a szegediek a második helyen álló Ferencváros vendégei lesznek 20 órától.

Becsei Dávid

Fotó: Karnok Csaba

Nem lehet lebecsülni a sereghajtó Győrt sem. Ezt a saját bőrén tapasztalta az elmúlt hétvégén a címvédő Eger is, amely három negyeden át elképesztően szoros meccset játszott velük. Az utolsó nyolc perc kezdetén még 8–6-ra vezettek a hevesiek, akik az utolsó negyedet viszont “kiütéssel”, 8–1-re nyerték meg, a meccset pedig 18–7-re.

Ezt az Egert látja vendégül a Szentes, amelynek igazán a szombati, Tatabánya elleni találkozó lesz a fontos. Ott ugyanis amennyiben nyernek Matajsz Márk tanítványai, jó eséllyel hetedikként zárhatják majd az alapszakaszt, amely papíron könnyebb utat jelenthet a bennmaradás felé. Az Egert viszont nyomhatja a tét, ugyanis a legjobb négybe kerülését igyekszik még megszilárdítani a hátralévő fordulóban.

A támadásban eddig gyengébben szereplő – tizennégy bajnokin a legkevesebb gólt szerezték – Szeged a bajnoki címre hajtó Ferencváros vendége lesz. Ugyan idén még nem játszott egymással ez a két csapat, az viszont meglepetés lenne, ha a Tisza-partiak akár csak megszorongatnák a zöld-fehéreket, pláne idegenben. Válogatott klasszisok, több szentesi nevelésű játékos erősíti a fővárosiakat.
A hajrához közeledik a női vízilabda OB I. alapszakasza, amelyben így egyre inkább felértékelődik minden forduló. Egyre kevesebb lehetőség nyílik az előrébb lépésre. A két Csongrád-Csanád vármegyei együttes, a Zue.hu Szegedi VE és a Valdor Szentes már biztosan a 7–10. helyért játszik majd a playoffban. Ezek a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak majd. Az első négy csapat a bajnoki döntőbe kerülésért játszik elődöntőt 1–4, 2–3 párosításban, míg az ötödik és hatodik helyezettre csak egy párharc vár a jobb pozícióért. Az alsóházi csapatok pedig 7–10 és 8–9 párosokban “elődöntőznek”, majd játszanak a győztesek a hetedik, illetve a vesztesek a kilencedik helyért, de utóbbival is el lehet kerülni a kiesést, ugyanis egy csapat búcsúzik a szezon végén.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában