Helyi sport

2024.04.11. 18:09

Zsinórban harmadszor lett bajnok 200 gyorson Pádár Nikolett

A döntőben sem volt kérdés, a HAÁSZ SZUE úszója, Pádár Nikolett nyerte a 200 méter gyorsúszás döntőjét a budapesti országos bajnokságon. Ugrai Panna akárcsak százon, ezen a távon is bronzérmet szerzett.

Vajgely Pál

Pádár Nikolett zsinórban harmadjára nyert 200 gyorson.

Fotó: Derencsényi István, Magyar Úszó Szövetség

Akárcsak délelőtt, az esti döntőben sem volt kérdéses Pádár Nikolett elsősége a 200 méteres gyorsúszó számban az országos bajnokságon. A Duna Arénában a HAÁSZ SZUE úszója a legjobb idővel, több mint kétmásodperces előnnyel a többiek előtt várhatta a finálét.

Ahol aztán ott folytatta, ahol délelőtt abbahagyta: a szegedi úszó hamar az élre állt, és magabiztos sikert aratott, így egymás után harmadik évben nyerte meg a 200 gyors döntőjét.

– Nagyon jól esett ez az úszás, jól sikerült a törökországi edzőtábor. Meglepődtem, hogy az utolsó ötvenre is maradt erőm. Örülök az időnek, annyit úsztam, mint a dohai vb-n, ez nagyon nagy pozitívum, és várom már az olimpiát – mondta a futamot követően Pádár Nikolett. 

Niki jobb időt úszott, mint a dohai világbajnokságon, pedig az ob-ra könnyítés nélkül, rögtön az edzőtábor után, kemény munkából érkeztünk. Ha az elsőségért komolyabb csata lett volna, bizonyára még jobb időre lett volna képes. Meggyőző fölénnyel védte meg a címét. Óriási dolog, hogy tizennyolc évesen már zsinórban harmadszor nagymedencés felnőtt magyar bajnok kétszáz méter gyorson, és akkor még ott vannak a rövidpályás ob-aranyak is. Az elmúlt napokban mutatott teljesítmény rendkívül biztató az olimpiára nézve – összegzett Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE edzője a klub közösségi oldalán. 

A 200 gyors döntője egyébként ugyanazt az eredményt hozta a dobogósok tekintetében, mint a 100 méteres gyorsúszás fináléja, hiszen ugyanúgy második lett Molnár Flóra, míg a harmadik helyre Ugrai Panna állhatott fel. A Hód Úszó SE sportolója tegnap kihagyta a 100 méteres hátúszást annak érdekében, hogy a 200 gyors minél jobban sikerüljön, és a vásárhelyiek úszójának felkészülését egy lázas betegség is nehezítette. Százötven méterig második helyen haladt, ám végül a harmadik helyen ért célba, így második bronzérmét szerezte az ob-n. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában