Három érmet hoztak haza

2024.05.31. 15:29

Jól szerepeltek a szentesi és szegedi korosztályos vízilabdacsapatok

Jól szerepeltek a szegedi fiú- és szentesi leány utánpótlás vízilabdacsapatok az országos bajnokságok korosztályos nyolcaddöntőiben. Összesen három érem került Csongrád-Csanád vármegyébe, valamint a csapatok több korosztályos válogatottba is adnak meghatározó játékosokat majd a nyár során.

Becsei Dávid

Illusztráció: Török János

A Prointerier Szentes leány gyermekcsapata, valamint a Szegedi Vízipóló Suli fiú ifjúsági együttese is döntőt játszhatott az országos bajnokságban. 

A Kurca-parti lányok Győrben óriásit küzdöttek. Az elődöntőben a felsőházi rájátszás második helyezettje, a KSI ellen háromgólos hátrányból álltak fel Tóth Gyula tanítványai, majd a 10–10-es rendes játékidő után 4–2-re megnyerték a büntetőpárbajt. A döntőben viszont már a Dunaújváros túl nagy falatnak bizonyult. Az újvárosiak negyedikként érkeztek a győri nyolcas döntőre, ahol a felsőházat megnyerő hazaiakat győzték le az elődöntőben, a fináléban pedig 8–7-re a Szentest.

Utolsó nagy dobására készült az SZVPS ifi, ugyanis utoljára játszottak megszokott összeállításukban. A negyeddöntőben a Vasast 10–7-re, az UVSE-t pedig 10–9-re múlták felül az elődöntőben. Döntőben a felsőházat másodikként záró szegediek az ötödik BVSC-vel találkoztak, amelyet utóbbi nyert meg 12–8-ra.

A szentesi leány serdülőcsapat bronzéremmel zárta a szezont. A negyeddöntőben a Dunaújvárost 8–6-re legyőzték, az elődöntőben viszont 6–5-re kikaptak a KSI-től. A bronzmeccsen viszont már ismét nyertek Tóth Csenge tanítványai, 10–9-re a Ferencvárossal szemben. Az ifjúságiak a legjobb négy közé jutottak, ott viszont már nem tudtak feljebb kapaszkodni az Egertől, majd a BVSC-től is öttel kikapott.

A Szegedi Vízipóló Suli fiú serdülőcsapata a hatodik helyen zárta az országos nyolcas döntőt, míg a gyermekcsapat nyolcadik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában