Labdarúgás, NB III.

2024.05.19. 21:48

Kibrusztolta a HFC 700 néző előtt a győzelmét, akár még ezüstérmes is lehet – GALÉRIA

Szezoncsúcsot jelentő, hétszáz néző előtt megnyerte utolsó idei hazai mérkőzését a Hódmezővásárhelyi FC 1–0-ra a BKV Előre ellen a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának utolsó előtti, 29. fordulójában. Ez azt jelenti, hogy a HFC az előző idényhez hasonlóan ismét a dobogón fejezi majd be a bajnokságot, az viszont még nem dőlt el, hogy a második vagy a harmadik pozícióban.

Becsei Dávid

Nyitott kérdés. Amennyiben a HFC megnyeri az ESMTK otthonában a rangadót, a második helyen végez. Pontvesztés esetében bronzérmes lesz.

Fotó: Karnok Csaba

A középmezőny elejéhez tartozó, negyvenhárom ponttal hetedik helyen álló BKV Előre a stabil védekezés reményében teljesen visszaállt a saját térfelére az első félidő során. Kontratámadásokra építettek a vendégek, miközben a hazaiaknak kevés lehetősége akadt a gólszerzésre. A BKV viszont kétszer is közel járt ehhez, előbb ziccerben nem talált kaput a fővárosiak támadója, majd Deczki Máté védett.

A 0–0-s első játékrészt követően a szünetben rendezte sorait a HFC az öltözőben. Antal Krisztián csapata egyértelműen arra törekedett a második félidőben, hogy gólt szerezzen, azzal pedig bebiztosítsa dobogós helyét a tabellán. Eleinte azonban a gól elmaradt, ehhez a legközelebb háromszor is Gréczi járt. Három kísérletéből kettő is a kapu felett kötött ki, míg egy éppen hogy elkerülte azt.

Karnok Csaba
60 pontnál jár a HFC az utolsó fordulót előtt, a harmadiknál rosszabb pozícióban nem végezhet.
Fotó: Karnok Csaba

A 77. percben viszont sikerült megszerezni a győztes gólt. Rabecz Valter szabadrúgása még a keresztlécen csattant, a kipattanót viszont Pleszkán a hosszú sarokba fejelte, a vendégkapusnak nem nyílt esélye hárítani.

Miután egyértelmű fölényét gólra váltották a vásárhelyiek, nagy küzdelem közepette már csak arra törekedtek, hogy megőrizzék egygólos vezetésüket. Sikerrel tették ezt, míg a 62 ponttal második helyen álló ESMTK 2–1-es vereséget szenvedett a Vasas II. vendégeként. Az utolsó fordulóban ESMTK–HFC rangadót rendeznek, így a 60 pontos vásárhelyiek egy győzelemmel az előző szezonhoz hasonlóan ismét a második helyen végezhetnének.

Antal Krisztián: – Igazi fociünnep volt Vásárhelyen rengeteg szurkolóval, éremkiosztással az utánpótlás csapatok számára. Örülünk a győzelemnek és a harmadik helynek, de bízunk benne, hogy az utolsó fordulóban meg tudjuk szerezni a második pozíciót.

Hódmezővásárhelyi FC–BKV Előre 1–0 (0–0)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 29. forduló. Hódmezővásárhely, 700 néző. Vezette: Szántó Simon Péter (László I., Ancsin).
HFC: Deczki – Gréczi (Czékus 91.), Molnár B., Török, Mahler (Borbás M., 88.), Sipos G. (Rabecz V., 62.), Dóra D., Guth, Tóth P. (Pleszkán, 62.), Zámbori D., Hegedűs M. (Orosz, 88.). Edző: Antal Krisztián.
BKV Előre: Horváth G. – Reizer, Balogh M., Szabó N., Kubó (Mile, 86.), Zoboki (Körösi, 66.), Soós (Dani Z., 66.), Balogh M., Szántó (Ihos, a szünetben), Kerék, Takács. Edző: Balogh Béla.
Gólszerző: Pleszkán (77.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában