Helyi sport

2024.05.19. 20:52

Lépéselőnyben az Algyő az ezüstért, még négyen is kieshetnek a vármegyei I. osztályból - FOTÓK

Már csak két forduló maradt hátra a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságból. A dobogóért folytatott harc, és a kiesés elleni küzdelem is komoly csatákat ígér a hátralévő két játéknapra.

Vajgely Pál

A zöldmezes Algyő fontos meccsen győzött a Tiszasziget ellen.

Fotó: Karnok Csaba

A szezonban harmadjára is le tudta győzni a Kiskundorozsma az SZVSE-t. A Vasutasok már biztos bajnokként vághattak neki a meccsnek, amelyen korán előnybe kerültek a dorozsmaiak, miután Ottlik Márk találta meg egy remek labdával Kalapács Marcellt, aki higgadtan gólra váltotta ziccerét. A második félidőben Ottlik Máté egy szép egyéni megmozdulás végén megduplázta a dorozsmaiak előnyét, így a bajnok ötödik vereségét szenvedte el a szezonban, ebből háromszor a Kiskundorozsma fektette őket két vállra.

Az SZVSE mögött a második és a harmadik helyért zajlik nagy csata, ebben most az Algyő került jobb helyzetbe. Fülöp Tibor csapata Deák találatával került előnybe, majd az utolsó bő negyed órára fordulva Buchholcz tört középre a szélről, és lőtte ki az alsó sarkot, amivel eldöntötte a meccset. A Tiszasziget így zsinórban negyedik meccsén maradt nyeretlen. 

Mivel a Mórahalom nyerni tudott Makón, így a homokhátiak felléptek a tabella harmadik helyére. A Mórahalom egy kavarodás után jutott előnyhöz, majd egy szépen megjátszott akciót követően a visszagurított labdát Holcsik lőtte a kapuba. A szépítés után a makóiaknak volt egy kapufájuk is ,de a kétgólos hátrányukat végül nem tudták eldönteni.

A már biztosan kieső FK Szeged elleni győzelmével biztosította bennmaradását a Balástya, igaz, ehhez a többi eredmény megfelelő alakulására is szükség volt. Az Ásotthalom–Bordány mérkőzés nem hozott gólt, bár a hazaiak kapura veszélyesebben játszottak, és egyszer a kapufa mentette meg a Bordányt a góltól, de végül maradt a döntetlen. 

Fordulatos meccsen tudott nyerni a Hódmezővásárhelyi FC II. a Szentesi Kinizsi otthonában, mert bár a vásárhelyiek kezdtek jobban, de mégis a Kurca-partiak jutottak előnyhöz. A második félidőben azonban az egyéni hibákat megbüntette a HFC II., amely fordított és nyert, ezzel pedig négy csapat is három ponton belül van az alsóházban, a következő fordulóban a Szentes–Ásotthalom roppant fontos lesz. 

Vármegyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 8. forduló

M-Perfect Home-Algyő–Tiszasziget 2–0 (0-0)
Algyő, 150 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Szabó R., Mígh).
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Kiss R., Bozóki, Horváth A., Kovács M. (Semjényi, 80.), Deák (Podonyi, 86.), Ilyés (Buchholcz, 54.), Pócs (Daróczi, 88.), Selyem (Patai, 86.). Edző: Fülöp Tibor.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Varga Z., Szilágyi (Szabó D., 87.), Skribek B., Bánfi (Nagy A., 82.), Drágity (Varga G., 87.), Bálint D., Skribek Á., Baka (Buzsáki, 82.), Dancsok. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Deák (59.), Buchholcz (78.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Fülöp Tibor: Végig kézben tartottuk a mérkőzést, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. 
Bány Tamás:Gratulálok az Algyőnek, jobban megérdemelték a győzelmet, mint mi, többet is tettek érte!

Makó–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 1–2 (0-0)
Makó, 200 néző. Vezette: Kis Máté – jól (Gera, Csöngető).
Makó: Kurunczi – Dancsó (Bódi, 78.), Bohák D., Vas, Kardos, Frank, Borbély (Béres, 66.), Pepó (Megyesi, 54.), Rakity, Czebe (Beke, a szünetben), Pataki (László, a szünetben). Edző: Botlik Róbert.
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Róka, Rádóczi (Pető, 84.), Holcsik (Heidrich, 78.), Mészáros G., Nagy M., Pióker (Hatvani, 72.), Dobronoky (Hovanyecz, 87.), Bokányi, Szalma. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Bódi (87.), ill. Mészáros G. (31.), Holcsik (75.).
Jók: Kardos, László, ill. mindenki. 
Botlik Róbert:Egy hajtós mérkőzésen kétgólos hátrányba kerültünk, amit majdnem sikerült eltüntetni. Gratulálok a Mórahalomnak! 
Papp Endre: –  Az első perctől irányítottuk a mérkőzést a szervezett makóiak ellen. Sok helyzetet kialakítottunk, de ma sakk-matt helyzetet is kihagytunk. Az utolsó tíz percben a makói felívelésekkel gondunk akadt, de azt gondolom, ma a jobb csapat megérdemelten nyert. Sok sikert a fiatal makói csapatnak!

SZVSE-G-Falc Kft.–Kiskundorozsma 0–2 (0-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Minda, Kiss R.).
SZVSE: Seres – Kormányos, Fodor (Kelemen V., 65.), Csamangó, Rádai (Mészáros, 73.), Beretka, Mezei, Lévai, Papp Á., Amariutei, Baji (Ábrahám-Fúrús, 65.). Edző: Kelemen Balázs.
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Kalapács, Bodonji (Molnár K., a szünetben), Hochheiser, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Bozsó, Kis B. (Agócsy, 90.). Edző: Ottlik Sándor.
Gólszerzők: Kalapács (4.), Ottlik Máté (60.).
Jók: Kormányos, Csamangó, ill. mindenki. 
Kelemen Balázs: Gratulálunk a Dorozsmának! Mi pedig jobb, ha már a jövő hétre készülünk. 
Ottlik Sándor:Kitűnő játékvezetés mellett játszhattunk, és értékes győzelmet arattunk. Gratulálok a bajnoki címhez az SZVSE-nek!

Alsóház, 8. forduló

Szentesi Kinizsi–Hódmezővásárhelyi FC II. 1–2 (1-0)
Szentes, 100 néző. Vezette: Geleta Mihály – jól (Csorba, Végh).
Szentes: Kotvics-Varga – Illés (Bertók, 63.), Koncz, Rostás, Bartucz B. (Bíró, 64.), Mihály (Szőke, 69.), Bartucz P., Locskai, Péter, Piti, Becsek (Ormándi, 74.). Edző: Szöllősi Ferenc.
HFC II.: Jandó – Vastag, Orovecz (Szabó I., 71.), Pálinkás (Daraki, 77.), Herczeg, Bencze (Kónya, 90.), Buzás, Arany, Czékus, Marton (Kis D., 54.), Patkós (Karácsonyi, 63.). Edző: Vinnai István.
Gólszerzők: Péter (24.), ill. Orovecz (57.), Szabó I. (73.).
Jók: mindenki, ill. Czékus, Arany, Vastag, Orovecz. 
Szöllősi Ferenc: A küzdeni tudásra nem panaszkodhatok, a szerencsével azonban hadilábon állunk. Két meccsünk van még, hogy bebizonyítsuk, helyünk van ebben az osztályban. 
Vinnai István: Mindkét csapatnak szüksége lett volna a három pontra, de helyzeteink alapján úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. A végén ugyan beszorultunk, de sikerült ezt átvészelnünk.

Balástya–FK 1899 Szeged 4–2 (1-1)
Balástya, 100 néző. Vezette: Paczér Balázs – jól (Juhász, Pap).
Balástya: Mészáros – Szűcs, Bitó, Faragó, Mágocsi, Bagi (Fekete Á., 82.), Horváth Cs. (Tóth P., 57.), Szántó, Márkus (Vörös, 50.), Tóth G., Bárkányi. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
FK Szeged: Szabó B. – Heipl, Tóth G., Mucsi, Csuka (Dóra, 82.), Hegyesi P. (Varga V., 50.), Hegyesi B., Heredea (Fóris, 67.), Molnár Á., Sisák, Miklós. Játékos-edző: Dóra János.
Gólszerzők: Horváth Cs. (43.), Tóth G. (49.), Bitó (75.), Fekete Á. (90.), ill. Hegyesi B. (6., 55.).
Jók: mindenki, ill. mindenki.
Szádeczky Zalán:Egy nagyon kellemetlen csapat ellen játszottunk ma, akik végig jól küzdöttek. Fontos meccs volt ez számunkra, örülök a győzelemnek. Ebben a bajnokságban minden győzelemért meg kell küzdeni, holnaptól már a következő meccs lebeg a szemünk előtt. Minden jót az FK-nak!
Dóra János: A régi dolgok sorra elvonultak, percről-percre messzebb jutok. Terheim hegyekké nőttek, áttörni rajtuk nem tudok. 

Ásotthalom–Bordány SK 0–0
Ásotthalom, 120 néző. Vezette: Virág András Barnabás – jól (Paczér, Pap).
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Kothencz G., Malatinszki D., Kothencz L., Szilágyi, Dobák T. (Malatinszki Á., 75.), Savanya, Király, Hevesi M. (Vetstein, 12.), Farkas. Edző: Hevesi Tibor. 
Bordány: Grund – Márki, Kovács P., Rácz M. (Fodor, a szünetben), Kis L., Táncos (Meszes, 58.), Márton (Arany, 86.), Sárkány, Krizs (Rádóczi, 75.), Kiss T., Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Jók: Farkas, Kothencz L., Savanya, ill. Grund, Sárkány, Márki, Márton. 
Hevesi Tibor:Úgy érzem, közelebb álltunk a győzelemhez, de a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, ezért igazságos a döntetlen. 
Nagy Torma Ricsárd:Igazságos döntetlen született, kihoztuk a meccsből a minimumot. Fontosnak tartom, hogy kapott gól nélkül tudunk belemenni a következő meccsbe.

A felsőház állása
    1.    SZVSE    30    25    0        5  117    –    15    75
    2.    Algyő    30    19    4    7    64    –    30    61
    3.    Mórahalom    30    18    4    8    67    –    35    58
    4.    Tiszasziget    30    16    8    6    61    –    37    56
    5.    Dorozsma    30    16    4    10    47    –    31    52
    6.    Makó    30    10    4    16    55    –    67    34

Az alsóház állása
    1.    Balástya    30    11    4    15    51    –    73    37
    2.    Bordány    30    9    6    15    42    –    69    33
    3.    HFC II.    30    10    2    18    47    –    70    32
    4.    Szentes    30    8    7    15    57    –    77    31
    5.    Ásotthalom    30    8    6    16    32    –    62    30
    6.    FK Szeged    30    5    1    24    34    –    86    16

A következő forduló programja:
Felsőház, péntek, 17.30: M-Perfect Home-Algyő–Kiskundorozsma. Szombat, 17.30: SZVSE-G-Falc Kft.–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Tiszasziget–Makó. Alsóház, szombat, 17.30: FK Szeged–Bordány, Szentesi Kinizsi–Ásotthalom, Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában