Helyi sport

2024.05.19. 07:30

Nem sikerült az újabb bravúr Demeter Attiláéknak

Ausztria ellen ki-ki mérkőzést játszhatott a magyar 3x3-as férfi kosárlabda-válogatott, de az esélyesebb osztrákok nyertek, így nem jutott tovább csoportjából a magyar csapat.

Delmagyar.hu

Demeter Attiláéknak nem sikerült újabb meglepetést okozniuk.

Fotó: MKOSZ, Girgász Péter

A Puerto Rico elleni siker után körbeverés alakult ki két fordulót követően a Debrecenben zajló 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtező férfi tornájának B csoportjában. A hódmezővásárhelyi Demeter Attilával, valamint a Vásárhelyi Kosársuliban játszó Uros Roszics-csal felálló magyar csapat így egy Ausztria elleni ki-ki meccsen dönthette el, melyik csapat jut tovább a negyeddöntőbe. Az osztrákok a legutóbbi világbajnokságon a hatodik helyen végeztek, így újabb bravúrra lett volna szüksége a magyar csapatnak ahhoz, hogy életben tartsa reményeit a továbbjutás, ezzel az olimpiai kvalifikációt illetően.

Demeter tette vissza Ivosev támadólepattanóját, megszerezve ezzel a magyar csapat első pontját. A második távolival az osztrákok négy ponttal léptek meg 7–3-nál, majd Ivosev kimaradt büntetőjét kosárral büntette Ausztria, 8–3. Demeter távolijával négypontosra csökkentette hátrányát a magyar csapat, de erre is jött egy kinti válasz Ausztriától, 12–6. Hiába Demeter újabb kinti sikeres dobása, nem tudott tovább zárkózni a magyar csapat, 14–8-nál időt kért Csirke Ferenc. 17–12-nél még közelebb tudott lépni ellenfeléhez a magyar csapat, ám Kaltenbrunner távolija azt jelentette, hogy Ausztria elérte a 21 pontot, ezzel pedig meg is nyerte a meccset.

Ők öt éve együtt vannak, folyamatosan játékban vannak, mi évente két hetet találkozunk. Az első lépés felfelé az lenne, hogy csinálni kell egy csapatot, egy állandó 3x3-as keretet. Ki kell mondani, hogy amíg profik ellen állunk ki 5x5-ös játékosokkal, addig nincs sok esélyünk – nyilatkozta a mérkőzést követően Csirke Ferenc, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar csapat így nem jutott tovább a csoportjából, és eldőlt, hogy nem lesz ott a párizsi olimpián. A debreceni selejtezőtornán a magyar női válogatott viszont csoportelsőként továbbjutott, és ott van a negyeddöntőben, ma 15.50-től Csehország lesz a lányok ellenfele.

3x3-as kosárlabda, olimpiai selejtező, Debrecen, a B csoport végeredménye:
1. Ausztria 2 győzelem, 2. Izrael 2, 3. MAGYARORSZÁG 1, 4. Puerto Rico 1 (Két csapat azonos pontszámánál az egymás elleni eredmény rangsorol).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában