Pénteken 20 órakor kezdődik a finálé első felvonása

2024.05.23. 15:30

Veszprémben kezdi a bajnoki döntőt a Pick Szeged

Hét mérkőzés óta nyeretlen az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Telekom Veszprém ellen. Vasárnap állt a legközelebb egymáshoz különbségben a két csapat, pénteken 20 órától (élő: M4 Sport) pedig már a bajnoki döntő első felvonásán, idegenben próbálhatja meg a Kárpáti-legénység megtörni a rossz sorozatot a címvédő ellen.

Becsei Dávid

Remili (a labdával) megállításán sok minden múlhat szegedi szempontból a finálé meccsein.

Fotó: Karnok Csaba

2023. június 2. Ekkor nyert utoljára a Pick Szeged a Telekom Veszprémmel szemben. Ez a győzelem viszont emlékezetesre sikeredett, hiszen a bajnoki döntő Pick Arénában rendezett első mérkőzésén 31–25-re nyertek a hazaiak. Akkor ezzel egy győzelemre kerültek ahhoz, hogy sorozatban harmadszor ünnepelhessenek magyar bajnoki címet. Ez viszont nem sikerült, hiszen az idegenbeli mérkőzést 34–27-re, majd a mindenről döntő szegedit 31–27-re elvesztették a Tisza-partiak.

Ebben a szezonban eddig ötször találkozott a Szeged és a Veszprém, mivel az előző szezonhoz hasonlóan idén is keresztezték egymás útjait a Bajnokok Ligájában. Ahogy a nemzetközi porondon, úgy a hazain is rendre a Telekom Veszprém nyert eddig. A bajnokságban Szegeden 30–25-re, Veszprémben 36–27-re. A BL-ben 37–30-ra győztek a vendégek a Pick Arénában, míg Veszprémben 39–32-re a vendéglátó.

Karnok Csaba
Egy jó formában játszó Bánhidi Bencére nagy szüksége lesz az OTP Bank-Pick Szegednek.
Fotó: Karnok Csaba

Idei legszorosabb meccsüket a magyar kupa döntőjében játszották egymással. A szegediek küzdőszellemére nem lehetett panasz, a 33–30-ra elvesztett finálét követően a nyolcból nyolc hétméterest értékesítő Mario Sostaric a könnyeivel küzdőtt. Ezekre az érzelmekre, és a döntőben mutatott akarásra, küzdésre elengedhetetlenül szükségük lesz a szegedieknek, hogy az esélyessebbnek vélt Veszprémet meglepjék. Ezt emelte ki a klubhonlapon az OTP Bank-Pick Szeged kapusa, Nagy Martin is. A párharc az egyik fél második győzelméig tart.

– Nincs mese, meg kell próbálni mindent, hasonlóan küzdeni, harcolni, mint ahogyan tettük azt a tatabányai magyar kupa döntőben. Egyetlen dolgon kell változtatnunk: nem hibázhatunk a döntő pillanatokban, mert akkor nincs esélyünk arra, hogy meglepetést okozzunk. Egy finálé egészen más. Érzelmekkel teli, ezt az elmúlt hétvégén is jól láthatta mindenki, hiszen végig nyílt volt a küzdelem. Nagyon fontos lesz a kezdés, az, hogy tapadjunk a Veszprémre, és jó lenne vezetni ellenük, mert az nagy önbizalmat adna nekünk. Erős, jó csapat az ellenfelünk, ők az esélyesek, de mi ebben az idényben is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a meglepetésre – fogadkozott a 25 éves kézilabdázó.

A bajnoki döntő második mérkőzését szerdán 18 órától rendezik Szeged, míg amennyiben szükséges, akkor a harmadik találkozót jövő pénteken Veszprémben játsszák ismét 20 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában