Helyi sport

2024.06.01. 14:05

Két szegedi indul az atlétika Eb-n

Női súlylökésben lesz ott a római Európa-bajnokság mezőnyében az SZVSE két atlétája.

Delmagyar.hu

Veiland Violetta is indulhat az Eb-n.

Fotó: Török Attila

Ötvennyolc versenyzőt nevezett a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a jövő pénteken kezdődő római Európa-bajnokságra. A rekordnagyságú csapatban a sprint-, illetve gátfutók képviseltetik magukat a legnagyobb számban (23), illetve sok fiatal kap bizonyítási lehetőséget. A legjobb hazai atléták mindegyike indul Rómában, így a kétszeres világbajnoki bronzérmes kalapácsvető Halász Bence, az Eb-második Kozák Luca (100 gát), a múlt vasárnap 100-on és 200-on is országos csúcsot futott Takács Boglárka, a fedett vb-n ötödik Molnár Attila (400 m), valamint gyaloglásban az Eb-bronzérmes Madarász Viktória.

Ott lesz a magyar csapatban az SZVSE két atlétája: Veiland Violetta és Beregszászi Renáta női súlylökésben lesz ott a római Eb-n.

A MASZ összegzése alapján a 2014-es zürichi Eb óta több mint duplájára nőtt az Eb-n induló atléták száma, akkor 25 fős volt a magyar csapat. (2018 - Berlin: 33, 2016 - Amszterdam: 32). A legutóbbi Európa-bajnokságon, 2022-ben pedig 46 magyar indult Münchenben, ehhez képest Rómában 13-mal több versenyző lesz.  A római Eb-t június 7. és 12. között rendezik, 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában