Helyi sport

2017.05.27. 13:01

Kanyóék főpróbát tartanak: 30 szegedi búvárúszó indul az egri ob-n

Ma és holnap Egerben rendezik meg a felnőtt és utánpótlás országos búvárúszó-bajnokságot. A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub 30 sportolóval képviselteti magát.

S. R.

– Komoly kis csapattal – nyilatkozta az elutazás előtt a szegedi búvárúszó-egyesület, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub edzője és versenyzője, [namelink name="Kanyó Dénes"] –, nagy létszámmal veszünk részt az egri országos bajnokságon. A felnőttek mellett a gyermek és az ifjúsági korosztálynak is most rendezik az ob-t. Harminc sportoló képviseli Szegedet, a klubunkat.


Négy murénás, Kothencz Petra, Dimák Dávid, Gruber Kornél és Kanyó Dénes kiharcolta a lengyelországi világjátékokon való részvételt.

Gruber (balról), Kothencz, Dimák és Kanyó az ob-n indul. Fotó: Frank Yvette

Gruber (balról), Kothencz, Dimák és Kanyó az ob-n indul. Fotó: Frank Yvette

– Ez az ob egy remek felmérő, igazi főpróba a nyári nagy esemény előtt. Lemérhetjük, hogy hol tartunk a felkészülésben, mindannyian több számban is indulunk. Hajnács Lili és Varga Jázmin pedig, ha jól teljesít, akkor kiharcolhatja az oroszországi junior világbajnokságon való szereplést. Kaptam egy riválist, a felvidéki Bukor Ádám magyar állampolgár lett, így egy kiváló búvárúszóval erősödött a válogatott. Érdekesség, hogy én 13 éves óta támogatója vagyok a jövő nagy reménységének.


A tréner bízik abban, hogy a népes csapat egy zsák éremmel tér majd haza Egerből.


– Bízom benne – zárta a beszélgetést a világbajnok sportoló –, hogy június 7. után a Partfürdő medencéjében tudunk majd edzeni, mert megkezdődnek az újszegedi sportuszodában a felújítási munkálatok. Nekünk ideális hely lenne, kiválóan tudnánk ott edzeni, felkészülni az év legjelentősebb sporteseményére, a világjátékokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában