Helyi sport

2015.08.18. 20:13

Schildkraut Fruzsina a jövő reménysége

A jövő reménysége rovatunkban ezúttal a Szegedi AK 17 éves kapusát, Schildkraut Fruzsinát mutatjuk be, aki az U19-es válogatottban győztes meccsen mutatkozott be.

Mádi József

Az első meccsen rögtön sérülést szenvedni nem igazán örömteli. A magyar női U19-es válogatott 2–1-re nyert az Ukrajna elleni, Eb-selejtező előtti második felkészülési mérkőzésen. A Szegedi AK 17 éves játékosa, [namelink name="Schildkraut Fruzsina"] kezdő kapus volt, ám nem esett kétségbe, amikor baj érte.

– Még az ukrajnai meccs bemelegítésénél rosszul értem a labdába. Nagyon fájt, de bekötötték, és úgy játszottam végig a meccset. A röntgen és az orvosi vizsgálat után sínt kaptam, holnap kell majd visszamennem a kontrollra. Edzek folyamatosan, bár védéseket nem tudok csinálni, ám a mezőnyjátékosokkal együtt futok, passzolok – emlékezett vissza Schildkraut Fruzsina.

Bajnok és válogatott röplabdás édesapa ([namelink name="Schildkraut Krisztián"]), labdarúgó testvér ([namelink name="ifjabb Schildkraut Krisztián"]) – nem csoda, hogy a sport mellett kötött ki a szegedi Tömörkény diákja.

Schildkrauték, jobbról Fruzsina. Fotó: DM

Schildkrauték, jobbról Fruzsina. Fotó: DM
– Az öcsém, Krisztián már kiskorában futballozott, én eddig vele mentem az edzésekre a fiúk közé. Amikor Szegedre költöztünk, édesapám megkérdezte, szeretnék-e más sportot is kipróbálni, így lettem a Vasas röplabdása egy évig. Ám végül tavaly nyáron visszatértem Szegedre, és újra a futballnál kötöttem ki. 180 centiméterre nőttem, és ez előny, hiszen ritka az ekkora magasság a nők között. Magabiztos vagyok lábbal is, a válogatottnál bátran hazapasszolhatják a labdát – mondta Schildkraut Fruzsina, akinek a 14 éves öccse most nyáron igazolt a Puskás Akadémiától az MTK-hoz.

A fiatal kapus bízik abban, hogy felépül a válogatott következő feladatára.

– A magyar futball nem igazán jó, ám a női szakág láthatóan fejlődik. Az U19-es válogatottnál például olyan játékosok vannak, akik megfelelő képzést kaptak, így van esélyünk a hazai rendezésű Eb-selejtezőn, amelyen szeptember 14-étől Németország, Szerbia és Kazahsztán lesz az ellenfelünk – tette hozzá végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában