A hősökre emlékeztek Vásárhelyen és Szegeden

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen is megemlékeztek vasárnap a hősök napjáról, amelyet ökumenikus istentisztelet vezetett be a belvárosi református ótemplomban.

Munkatársunktól

A Kossuth téri koszorúzási ünnepségen, az első világháborús hősi emlékműnél [namelink name="Cseri Tamás"] önkormányzati képviselő mondott beszédet, áldást és imát pedig Alácsi Ervin római katolikus tábori lelkész és [namelink name="Bán Csaba"] református lelkész. Ezen kívül koszorúztak még a II. világháborús hősi emlékműnél, az I. világháborús hősök sírjánál, a leventék emléktáblájánál, és ezen a napon avatták a Kincses temetőben a Hősi parcellát, ahol Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere mondott beszédet. A napot a helyőrségi zenekar és a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárainak közös, hősök napi ünnepi hangversenye zárta a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A Szegedi Bajtársi Klub szombaton megkoszorúzta a szegedi Kossuth és Török Ignác laktanya helyén hat éve felállított emléktáblát. Az ünnepséget bajtársi találkozóval folytatták az Üvegvár étteremben. Koszorúzással emlékezett vasárnap a szegedi Hősök kapujánál az I. és II. világháborúban elesett katonákra a Szegedi Bajtárs Klub a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Szegedi Területi Szervezetével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!