A 76 éves férfi is a postarabló áldozata?

Hódmezővásárhely - Szerencsejátékra költötte a vásárhelyi gyanúsított a pénz nagy részét, amit a szegedi Olajbányász téri postarablásból szerzett. A 76 esztendős, vásárhelyi Májer Antal Pál azt állítja: ő is a 44 éves N. Sándor áldozata – két éve 7,2 millió forintot csalt ki tőle.

Imre Péter

– Megismerem, ő az – mondta a 76 éves, vásárhelyi, kutyatenyésztéssel és földjének bérbeadásával foglalkozó [namelink name="Májer Antal Pál"], amikor megmutattuk neki a szegedi postarablással gyanúsított N. Sándor fényképét. Az idős embernek kellemetlen emlékei kötődnek hozzá: állítása szerint alig 2,5 hónap alatt, 2011. november 2-ától 2012. január 19-éig 7,2 milliót csalt ki tőle.

Olykor már fenyegető volt a fellépése, féltem, bántalmazni fog célja elérése érdekében, hogy minél több pénzt sajtoljon ki belőlem - Májer Antal. Fotó: DM/DV

Olykor már fenyegető volt a fellépése, féltem, bántalmazni fog célja elérése érdekében, hogy minél több pénzt sajtoljon ki belőlem - Májer Antal. Fotó: DM/DV
– Ismerősei, valószínűleg a 142 ezer forinttal tartozó és meglépő albérlőm révén is mindent tudott, azt is, mikor kapom meg a földért az árendát, a bérleti díjat, ami 2 millió forintot tesz ki – emlékezett Májer Antal Pál. – Tavalyelőtt, november 2-án állított be először, hogy neki mindenképpen kell 4 millió forint, ráálltam, és mivel csak a földbérletből származó kettő volt otthon, a másik felét a bankból vettem fel. Miért adtam? Nem szélhámosnak ismertem, és azon túl, hogy decemberben elkezd törleszteni, vállalta, ígérte, hogy nekem és a kutyáknak ebédet, illetve friss ételt hoz. Ezt csak másfél hónapig teljesítette. Olykor már fenyegető volt a fellépése, féltem, bántalmazni fog célja elérése érdekében, hogy minél több pénzt sajtoljon ki belőlem.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Decemberben Májer Antal Pál szerint nem az adósság törlesztését kezdte, hanem a kéregetést folytatta N. Sándor. Kisebb-nagyobb tételekből (300-tól 600 ezer forintig) rövidesen összejött újabb 2,2 millió forint, ráadásul abból a 80 ezerből, amit Májer Antal Pál a karácsonyi kiadásokra vett fel, 70 ezer forintot egyszerűen felmarkolt, és elvitt. A következő évben, 2012-ben – pontosan január 19-én – még egyszer levette az idős embert, akitől azzal az indokkal csikart ki újabb 1 milliót, hogy nem tudja kifizetni az embereit. Állította: rövidesen nagyobb összeghez jut, és akkor mindent megad. Mindent írásban rögzítettek, tanúk írtak alá, az első 4 milliónál ügyvédi ellenjegyzéssel, és az N. Sándor szignó mellett egy cég pecsétje is rendre szerepelt. A fogadalom, hogy mindent megad, még egyszer elhangzott, január 31-én. Akkor foglalták írásba, hogy a megnyert pályázati pénzből február 8-áig mindent az utolsó fillérig kifizet. Nem így lett.

– Nem adott az egy huncut garast sem! – mondta Majer Antal Pál. – Nem tehettem mást, rendőri javaslatra minden anyagot, okmányt összegyűjtöttem, és feljelentettem. Ekkor közölte: kiszúrtam magammal, mert most már végképp nem fizet, megvárja az ügy eredményét. Remélem, viszontlátom a pénzem, egyben üzenem mindenkinek, mert nagy tanulság volt számomra: soha többet senkinek egy kanyit se!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!