Ingyen ismerkednek az úszással a kisdiákok Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Öröm látni, hogy napról napra ügyesebbek lesznek a gyerekek, olyan érzés, mint amikor egy edző úszója váratlanul bajnoki címet szerez – mondta csütörtökön a vásárhelyi uszodában Bán Sándor szakedző, aki egykori tanítványaival az idén harmadik alkalommal oktat ingyen kisdiákokat.

Török Anita

– Nem áll meg a láb! Nyújtott karral! Ügyesek vagytok! – biztatták tegnap a vásárhelyi uszodában az első, második osztályos gyerekeket edzőik, köztük [namelink name="Bán Sándor"], aki immár harmadik éve nyaranta ingyen oktatja a kicsiket. Annak idején a Tiszta Szívvel Egyesületnek ajánlotta fel az ismert szakedző a segítségét azért, mert sokat tesznek a gyerekekért, tiszteletre méltó kezdeményezéseik vannak. [namelink name="Burzon Mária"], az egyesület titkára tegnap az uszodában elmondta: azoknak a gyerekeknek szól a 10 napos, 1 órás úszásoktatás, akiknek családja hétvégenként élelmiszercsomagot kap – 100-an vannak. Nekik ajánlották fel a lehetőséget, végül az idén 18-an kezdték meg a tanfolyamot.

– Az iskolával is járunk úszni, de ez más. Játszunk is, kedvencem a kígyózás – mesélte lelkesen az egyik kisfiú, Sándor. Az első osztályos Bogi szerint is nagyon jó kígyózni, igaz, gyakran belepottyan a vízbe az összefűzött színes műagyag karikákról. A kislány megjegyezte: már nagyon szeret siklani, láb- és kartempózni.

A játékos feladatokról nemcsak beszélnek az oktatók, be is mutatják a gyerekeknek. Fotó: Frank Yvette

A játékos feladatokról nemcsak beszélnek az oktatók, be is mutatják a gyerekeknek.
Fotó: Frank Yvette

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az ügyességi feladatok között hulahoppkarikán is átsiklanak a gyerekek. Bán Sándor nemcsak beszél a feladatról, be is mutatja: nagy lendülettel vetette át magát a karikán.

– Ezek a gyerekek alapszinten sem tudnak úszni. A cél, hogy megszeressék a vizet, erre lehet majd később építkezni. Az elmúlt három évben a tanfolyamon részt vevők 50-60 százaléka szerette volna tovább folytatni az úszást. 5-6 gyerek mind a mai napig úszik is a HSÚVC egyesületnél. Sajnos azonban a többi család anyagilag nem bírta vállalni az 1000 forintos tagdíjat, de még a belépőt sem. Büszke vagyok arra, hogy az egykori tanítványaim felajánlották, segítenének az oktatásban, és arra is, hogy mindezt önkéntesként, egy fillér juttatás nélkül vállalták. Hozzám hasonlóan ők is nagyon élvezik a feladatot. Öröm látni, hogy alkalomról alkalomra ügyesebbek a gyerekek, ez pedig felér azzal az érzéssel, amikor váratlanul bajnoki címet szerez az edző úszója – állapította meg mosolyogva Bán Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!