Egykor nekik szólt a Himnusz

Hódmezővásárhely - A holokauszt-emléknap alkalmából – a Magyar Zsidó Múzeum és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum anyagából – jövő héten kedden, 17 órakor nyílik az a kiállítás a vásárhelyi zsinagógában, amelyen zsidó származású legendás magyar sportolók érmeit, személyes tárgyait tekinthetik meg az érdeklődők – mondta tegnap a kollekció rendezése kapcsán tartott sajtótájékoztatón Árva László, az Emlékpont szakmai vezetője.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A tárlat olimpiai bajnokaink, például Hajós Alfréd, Elek Ilona, Petschauer Attila, Székely Éva, Kabos Endre relikviáit vonultatja fel, utóbbinak az ötkarikás emlékérme és a cigarettatárcája is megtekinthető – sorolta [namelink name="Elek András"] kulturális sajtóreferens (képünkön), aki még elmondta: a sportolókon kívül sportvezetők, mecénások életútjával is megismerkedhetnek a látogatók. A kiállítás három szekcióra oszlik, a kezdetek egyéniségei után a vészkorszak áldozatai, majd az ötvenes évek bajnokai következnek.


Elek András. Fotó: Szabó Imre

Elek András. Fotó: Szabó Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!