Még mindig üres a zeneiskola épülete

Hódmezővásárhely - Közigazgatási szerv költözik a 3 éve üresen álló, egykor a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek otthont adó, Kálvin János téri épületbe – egyelőre ennyit tudtunk meg Juhász Tünde megyei kormánymegbízottól az ingatlan sorsáról.

Munkatársunktól

Korábban arról írtunk, hozzájárult a vásárhelyi közgyűlés ahhoz, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala térítésmentes használatra megkapja a 2011 őszén kiürített volt zeneiskola épületét. A diákok a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kaptak tantermeket, a székhelyét pedig a HISZ Eötvös József Székhelyintézmény Mária Valéria utcai épületébe tették át.

A járási hivatal jelenleg a városházán, több mint 600 négyzetméteres irodarészeken fogadja az ügyfeleket – a kormányhivatal és a vásárhelyi önkormányzat által kötött használati megállapodás szerint a közüzemi és egyéb költségek megtérítése mellett, térítésmentesen.

Még 2013 elején a megyei kormányhivatal uniós pályázatot adott be energetikai korszerűsítésére. Az összesen 2 milliárdos projekt több megyei ingatlan felújítását is tartalmazza, köztük Szegeden a Rákóczi téri megyeházáét, illetve a vásárhelyi Kálvin téri épületét. Utóbbira mintegy 250 millió forintot fordítanak majd, és a tervek szerint jövőre kezdődne az ingatlan fejlesztése – tette hozzá [namelink name="Juhász Tünde"].

A vásárhelyi Kálvin téri épület kapcsán egyébként úgy tudjuk, az is szóba került, hogy ide költözne Szegedről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, miután az ottani épület bérleti szerződése lejárt. Erről azonban információink szerint még nem született konkrét döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!