Új szakrendelőt kapott Vásárhely

Új szakrendelőt építettek Hódmezővásárhelyen. A 3,2 milliárd forintos beruházásból a makói kórház is megújult.

Antal Sándor

– 322 milliárd forintot fordítottunk az elmúlt öt esztendőben hazánk kórházaira. Az intézmények 70 százalékában történt részleges vagy teljes felújítás – mondta [namelink name="Balog Zoltán"], az emberi erőforrások minisztere pénteken Hódmezővásárhelyen. [namelink name="Lázár János"] Miniszterelnökséget vezető miniszterrel közösen adta át azt a 3,2 milliárd forintos beruházást, amelyből a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó intézményei újultak meg.


Balog Zoltán szerint az egészségügyi ellátás színvonalát vizsgálva a főváros egyes intézményeinek kell most már felzárkózniuk a vidéken működő kórházak színvonalához. A fejlesztések célja az volt, hogy javuljon az ellátás színvonala, és jobbak legyenek az egészségügyi dolgozók munkakörülményei.

Átadók. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA



Lázár János felelevenítette a 9 éve történt eseményeket, amikor 10 ezrek gyűltek össze a vásárhelyi Szent István téren, tiltakozva a kórház tervbe vett bezárása ellen, majd élő láncot alkottak az intézmény körül. A politikus úgy fogalmazott, a vásárhelyi kórház most újjászületett.


– Felvállalhatjuk, hogy Európa orvosképző centruma legyen Magyarország, benne Szegeddel és olyan vidéki kórházakkal, mint a vásárhelyi vagy a makói – jelentette ki a kancelláriaminiszter. Szerinte nem szabad veszni hagyni a magyar orvosi szaktudást és a magas színvonalú orvosképzést, ami az ország egyik legnagyobb kincse.

Az új részleg. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA



A beruházás során Makón a radiológia és a járóbeteg-szakrendelő felújítására költöttek, új intenzív osztály létesült. Megújult az urológia, a kardiológia, a véradó állomás, a tüdőgondozó és a központi betegfogadó, valamint javultak a pszichiátriai osztály betegellátási körülményei. Vásárhelyen egy teljesen új szakrendelő épült.


A szintenként 1100 négyzetméteres épület alagsorába a patológia osztály és a laborrészleg került. A földszinten egy központi gyógyszertár működik, ugyanitt és az első emeleten a központi járóbeteg-szakrendelést végzik majd. A tervek szerint az épületet 2020-ig további két szinttel bővítik, ahol fekvőbeteg-osztályokat alakítanak ki.


– Újabb piros betűs ünnep ez a nap az intézmény életében – jelentette ki [namelink name="Kallai Árpád"]. A főigazgató elmondta, a két intézményben tetemes változás történt, aminek eredményét napokon belül birtokba vehetik a betegek. Vásárhely és Makó térségében mintegy 100 ezer embert lát el a két kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!